De iPhone 8 en X zijn de krachtigste smartphones ooit gebouwd

De iPhone 8 en iPhone X maakten vorige week hun debuut en sindsdien is er een hoop te doen geweest om Apple’s nieuwe flagships. Het schijnt namelijk dat beide telefoons nog krachtiger zijn dan de MacBook Pro modellen uit 2017. Dit is mogelijk dankzij de nieuwste A11 Bionic chips die beide iPhones ingebouwd hebben.

De nieuwste iPhone is zonder meer de meest krachtige smartphone die Apple ooit heeft gebouwd. Geekbench heeft het nieuwe vlaggenschip eens flink door de mangel gehaald en constateerde dat de iPhone X en 8 op dit moment de krachtigste smartphones op de markt zijn. De snelheid van de central processing unit (CPU, dat chipje die alles in de telefoon aanstuurt) passeert zelfs de chips in de MacBooks. Dit is de door Apple zelf ontworpen A11 Bionic Chip. Om niet te veel in de technische priet praat te treden, de iPhone 8 is twee keer zo snel als de iPhone 7, en die ging al als een speer.

Sneller dan een MacBook?

De MacBook Pro laptops staan bekend om hun snelle prestaties en hun lange batterijduur. MacBooks zijn tot op de dag van vandaag in de meeste vakgebieden nog steeds het geprefereerde werkstation. Apple’s iPhone X en iPhone 8 zijn kennelijk dus sneller. De smartphones gaan ook met gemak de iPad Pro voorbij, tot nu toe geroemd als sterkste werk tablet op markt. Dit komt door Apple’s nieuwste chip die ze in de iPhones bouwde. Toen de smartphones, MacBooks en iPad’s werden getest op performance, bleek het dat de A11-chip het meest efficiënt werkte.

Hoe kan dit?

Nou, helemaal eerlijk mag je dit niet noemen. Het gaat namelijk om twee verschillende modellen. Ja, het klopt dat de iPhone 8 en iPhone X de iPad pro flink het nakijken geven. Alleen je vergelijkt appels met peren als je de iPhone met een MacBook gaat vergelijken. De smartphones werken namelijk op een heel ander operating system. iPhones hebben iOS, en die hoeven veel minder te kunnen dan een MacBook die op OSX werken. De MacBooks moeten rekening houden de aansluitingen als USB en Thunderbolt, die individueel aangedreven moeten worden door de CPU van de laptop.

Daarnaast moet een MacBook veel zwaardere systemen draaien, en in sommige gevallen Windows draaien. Dit maakt de vergelijking niet helemaal eerlijk. De chips van de iPhones worden ook nog eens door Apple zelf ontworpen. De chips van een MacBook worden ontworpen door Intel, de grootste CPU ontwikkelaar op aarde. Deze chips zijn op zichzelf al ontzettend indrukwekkend, een chip die op maat gemaakt word voor een iPhone gaat altijd efficiënter werken.

Kortom, er zijn nog steeds dingen die je op een iPhone niet kunt en op een MacBook wel. Denk bijvoorbeeld aan intensieve handelingen als videobewerking, zware fotobewerking en web codering. De iPhone 8 maakt hierbij een stap in de goede richting, maar we zullen nog wel even moeten wachten voordat we dit op dezelfde manier kunnen doen op iOS toestel. Het neemt niet weg dat de iPhone X en de iPhone 8 erg indrukwekkend zijn.

Reageer op artikel:
De iPhone 8 en X zijn de krachtigste smartphones ooit gebouwd
Sluiten