Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 23 jun 2020

iPhone Digital Key opent je auto nog urenlang bij een lege batterij

Gisteren vond het Apple-evenement WWDC20 plaats. Daar werd onder meer iOS 14 onthuld, maar ons oog viel vooral op de geavanceerde autosleutel iPhone Digital Key. De BMW 5 Serie LCI heeft de primeur.

Vooralsnog gaat het wat betreft de nieuwe digitale autosleutel om een exclusieve samenwerking tussen Apple en BMW. De iPhone Digital Key wordt gebracht als ‘de autosleutel van de toekomst’, al zullen er nog wel mensen zijn die hun bedenkingen hebben vanwege veiligheid. Dat was ook het geval bij Apple Pay, dat steeds meer ingeburgerd begint te raken.

iPhone Digital Key voor de BMW 5 Serie LCI

De nieuwe autosleutel voeg je toe aan de Apple Wallet op je iPhone. Alle instellingen gebeuren verder via een app van BMW. Je kunt maximaal vijf andere personen toegang verlenen tot jouw BMW 5 Serie LCI met de iPhone Digital Key. Via de app kun je ook het volledige rijgedrag instellen, zoals het maximale vermogen en een eventuele begrensde topsnelheid.

Aanvankelijk is de samenwerking gericht op nieuwe modellen van BMW. Dat was ook het geval bij de integratie van de iPod en CarPlay. Op termijn wil Apple de iPhone Digital Key uitrollen bij andere autobouwers.

De autosleutel werkt nog urenlang bij een lege batterij

Het grote probleem van een digitale autosleutel op je smartphone is natuurlijk een batterij die leeg kan gaan. Maar daar is over nagedacht door Apple. De iPhone Digital Key is gebouwd op een NFC-systeem dat de auto nog vijf uren lang kan openen nadat de batterij van je telefoon leeg is gegaan. Bekijk voor meer informatie hier de keynote terug.

iphone digital key, digitale autosleutel, apple, bmw 5 Serie LCI
(Afbeelding: Apple/BMW)

De digitale autosleutel is beschikbaar op de iPhone XR, iPhone XS of nieuwere modellen. Na de BMW 5 Serie LCI volgen de BMW-modellen 1, 2, 3, 4, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M en de Z4 (mits na 1 juli 2020 geproduceerd).

Check ook: De nieuwe elektrische auto’s van BMW (iX3 en i4) zijn om van te smullen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone Digital Key opent je auto nog urenlang bij een lege batterij
Sluiten