Redactie
Redactie Stuff 28 aug 2017

Alle geruchten over de iPhone 8 en iPhone X

Nu steeds aannemelijker wordt dat de iPhone 7 een soort overgangsmodel is voor Apple en de aankondiging van de iPhone 8 al in 2017 verwacht wordt, verzamelen wij alle geruchten in dit artikel. We kiezen niet zomaar voor geruchten, maar alleen voor voorspellingen door betrouwbare bronnen.

Scroll naar de onderkant van dit artikel voor de laatste updates.

Zo komt de iPhone 8 eruit te zien volgens de meester voorspeller – oktober 2016

Ming-Chi Kuo had het bij het rechte eind met zijn voorspellingen voor de iPhone 6, iPhone SE en iPhone 7. Als hij een voorspelling doet over hoe de iPhone 8 eruit zal komen te zien, let iedereen dus wel op. Zo denkt-ie dat de iPhone 8 eruit komt te zien:

Kuo denkt verder dat er drie varianten komen van de iPhone 8: een 4.7 en 5.5 inch (Plus) versie (net als nu) én een 5.8 inch Pro-versie. De 5.5 en 5.8 inch moeten een OLED-scherm krijgen.

Specificaties iPhone 8 – December 2016

HypeBeast komt met nieuwe voorspellingen over de iPhone 8. Het uiterlijk dat zij voorspellen, lijkt iets realistischer dan dat van Kuo.

HypeBeast verwacht dat de iPhone 8 een scherm met gebogen randen krijgt, net als de Samsung Galaxy S7 Edge. Verder moet de standaard OLED (deze bron verwacht een OLED-scherm op alle varianten) de telefoon nog platter maken. Ook maken zij melding van een touch-id sensor in het beeldscherm, draadloos opladen en zetten zij ook in op een scherm met een grootte van 5.8 inch. Hier wordt echter met geen woord gerept over verschillende varianten, maar wel verwacht HypeBeast dat het toestel door de nieuwe techniek sowieso meer gaat kosten dan de iPhone 7.

De prijzen van de iPhone 8 – December 2016

Een nieuwe dag dus ook nieuwe geruchten en speculaties omtrent de iPhone. Laten we beginnen met het slechte nieuws, want de iPhone 8 gaat volgens Ming-Chi Kuo (alom beschouwd als een van de beste Apple analisten) alleen maar duurder worden. Apple gaat de prijzen voor haar telefoons voor het eerst in jaren weer opschudden door in te zetten op nog eens zo’n $150 boven de huidige prijs die betaalt voor de Plus. Ja heren, start maar alvast met sparen.

Goede nieuws is wel dat de iPhone 8 niet de enige smartphone zal zijn die Apple volgend jaar rond september weer zal gaan presenteren, want de traditie van om het jaar een ‘S’ variant uitbrengen blijft volgens Mac Otakara in stand gehouden. Deze 7S en 7S Plus zullen van buiten identiek blijven aan het design dat we gewend zijn sinds de iPhone 6, maar wel komt er een nieuwe kleur erbij in het aanbod: liefhebbers van rood mogen alvast in de handen gaan wrijven.

Krijgt de iPhone een gebogen scherm? – December 2016

Forbes meldt dat enkele nieuwe details van de iPhone 8 zijn uitgelekt. Naar verluidt heeft Apple een deal gesloten met rivaal Samsung, voor het leveren van ongeveer 100 miljoen plastic OLED-schermen. Waarom plastic? Plastic kan eenvoudig worden gebogen om zo de gehele voorkant van het toestel te beslaan, iets dat met glas veel minder goed zou kunnen.

iPhone kopen? Dit is de nieuwe moke-up – December 2016

Onverwachte berichten uit China waar op Weibo (de Chinese Twitter) geruchten circuleren dat de iPhone 8 niet duurder, maar juist goedkoper gaat worden dan de 7S en 7S Plus. Inderdaad: dezelfde bron meent dat er tussen de huidige 7 en de aankomende 8 toch nog een iPhone 7S gelanceerd gaat worden. Ook toont de bron, die het naar verluidt vaker bij het rechte eind heeft gehad, een nieuwe design mock-up van een mogelijke iPhone 8 en die is een tikkie minder spectaculair dan eerdere ‘all curved display’-concepten. Bovendien toont-ie een 3,5mm-audio-ingang en dat lijkt ons niet erg geloofwaardig.

Nu.nl meldt overigens dat de iPhone 7S qua grootte tussen de standaard iPhone (4.7 inch) en de iPhone Plus (5.5 inch) in zal komen te zitten, met een grootte van 5 inch. Ook zou-ie een verticaal geplaatste duo-camera krijgen in plaats van een horizontaal geplaatst exemplaar.

iPhone vingerscanner – Januari 2017

Nu.nl bericht op basis van AppleInsider over een nieuwe voorspelling van Ming-Chi Kuo. Apple zou namelijk nog dit jaar komen met een nieuwe iPhone (men mag aannemen de iPhone 8, of toch de iPhone 7s?) waarop de TouchID vingerscanner is vervangen door een nieuwe sensor die in het scherm geplaatst kan worden. Het gevolg zou zijn dat de ronde knop verdwijnt. Het voedt tevens de geruchten dat de voorkant van de nieuwe iPhone volledig uit het scherm zal bestaan, aangezien de ‘home knop’ niet meer nodig is.

Draadloos laden met iPhone? – Januari 2017

Eén van de meest revolutionaire features van de iPhone 8 zou het draadloos laden moeten zijn. Is dit een reden waarom je de iPhone 8 zou kopen? Er gingen lange tijd geruchten over een draadloze lader waarbij de iPhone automatisch zou worden opgeladen als hij zich in de nabijheid van dit laadstation zou bevinden. Die geruchten blijken niet waar volgens de analisten van Copperfield Research. De reden is vrij eenvoudig: Apple zou hiervoor gebruik (moeten) maken van wisselstroom en recente leks en opdrachten wijzen erop dat dit niet het geval is. Aannemelijk is nog wel dat de iPhone 8 kan worden opgeladen door hem simpelweg neer te leggen op of bij een bedrade lader.

Nieuwe designs iPhone – Januari 2017

Zojuist zijn twee nieuwe renders van een mogelijk nieuw design gelekt. Ze ogen minder futuristisch maar daardoor wel realistischer. Recente speculaties als de ‘all glass’ voorkant en de verdwenen homeknop / touchID-sensor zijn erin verwerkt.

Video met andere benadering van de home button op iPhone – 3 februari 2017

De onderstaande video is een concept van Thadeu Brandão. In eerste instantie denk je: hmm, da’s toch gewoon een iPhone 7 met een groter scherm? Nope. Brandão heeft zich laten inspireren door de nieuwe MacBook Pro. Kijk maar.

Moeten alle knoppen eraan geloven? – 9 februari 2017

Mashable meldt vandaag dat niet alleen de home button, maar wellicht álle fysieke knoppen van de iPhone 8 gaan verdwijnen. Apple vervangt deze mogelijk door drukgevoelige sensoren in de metalen behuizing. Dat klinkt next level, maar is ergens een stuk logischer én eenvoudiger: door knoppen te verbannen, kan Apple het toestel eenvoudiger waterdicht maken. Het toestel zou er dan ongeveer zo uit moeten zien:

De is de prijs van de iPhone 8 – 9 februari 2017

Highsnobiety meldt dat de iPhone 8 waarschijnlijk meer dan $1000 gaat kosten. Slik. Voor mensen die het toestel niet kopen, maar leasen bij een abonnement is dat mogelijk spannend nieuws met de aankomende BKR-registraties die hieraan zullen worden verbonden. Een iPhone 8 met abonnement nemen wordt zo een stuk minder interessant.

Draadloos laden min of meer bevestigd – 14 februari 2017

9to5Mac meldt dat Apple heeft bevestigd dat draadloos laden zijn intrede gaat doen op nieuwe iPhones. De vraag blijft echter: in welke vorm? Sommige bronnen hinten namelijk naar een laadsysteem a la Apple watch, maar dat zou dus absoluut niet draadloos zijn. Het enige verschil is dat je niet langer een plug nodig hebt, maar dat de telefoon oplaadt door contact te maken met de unit. Andere bronnen melden weer dat zij verwachten dat de iPhone 8 van een afstand kan worden opgeladen. Dat zou een échte noviteit zijn.

Als wij moeten gokken, zouden wij op dit punt zeggen dat je de nieuwe iPhones gaat laten door deze op een ondergrond te leggen die een draadloze verbinding heeft met een lader in het stopcontact.

‘Virtuele multifunctionele bar vervangt home button’ – 16 februari 2017

Nu.nl meldt naar aanleiding van een publicatie van de bekende voorspeller Ming-Chi Kuo dat de grootste versie van de komende iPhone in plaats van een home button en rij met multifunctionele digitale knoppen krijgt. Apple zou zich hierbij hebben laten inspireren door de touchbar op de nieuwe MacBook Pro. Kuo gaat er van uit dat het alleen de grootste variant betreft, hetgeen weer speculatie voedt dat de kleinere versie(s) het tóch moet(en) doen met een home button.

Lightning-aansluiting en snellaadmodus op iPhone – 2 maart 2017

De gerenommeerde ‘voorspeller’ Ming-Chi Kuo, die je in dit artikel inmiddels veelvuldig voorbij hebt zien komen, meent te weten dat de nieuwe iPhones van Apple, dus ook de iPhone 8, niet voorzien worden van de voorspelde USB-C ingang, maar van de slankere Lightning-ingang. Apple laat ruimtebesparing prevaleren boven snelheid. USB-C is namelijk nog wat sneller dan Lightning, maar Apple acht die tweede snel genoeg. Wel krijgt de telefoon volgens Kuo een snellaadmodus. Zou een mooie bonus zijn. Bron: Nu.nl.

Prijzen iPhone 8 en iPhone X – 15 maart 2017

De iPhone 8/iPhone X wordt de duurste smartphone tot dusver, weet Forbes. De kosten stijging zit ‘m volgens hen vooral in de keuze voor een OLED-scherm in plaats van het gebruikelijke LCD-scherm. Door de OLED-technologie toe te passen, is het noodzakelijk om een aantal essentiële onderdelen onder handen te nemen. Dit zorgt voor een aanzienlijke kostenstijging. Verder is het flinke prijskaartje te verklaren door een aantal high-end functies en materialen, zoals supersnel (draadloos) laden en een groter scherm. Wat gaat ‘ie dan kosten? Vermoedelijk begint de meest uitgeklede variant bij duizend dollar, zo’n 940 euro.

Augmented reality? – 20 maart 2017

Apple kijkt met belangstelling naar Snapchat, zo lijkt het. Miljoenen mensen spenderen uren en uren aan het toepassen van filters op hun foto’s. Daarom werkt Apple naar verluidt aan ingebouwde augmented reality functies voor de nieuwe iPhone. Het moet mogelijk zijn om (achteraf) te spelen met scherptediepte en allerlei filters en effecten toe te passen. Bron: Nu.nl

True Tone technologie iPhone – 3 april 2017

Volgens MacRumors – deze website heeft er een sport van gemaakt om updates rond nieuwe producten van Apple juist te voorspellen – wordt de nieuwe generatie iPhones voorzien van de zogenoemde True Tone-technologie. Volgens de geruchten wordt er een ambient light sensor toegevoegd aan de iPhone 7S, iPhone 7S Plus en iPhone 8. De technologie wordt al toegepast op de 9.7-inch iPad Pro en zorgt ervoor dat het scherm zich aanpast aan het licht en de sfeer in de omgeving. Meer info over de technologie, vind je op de website van Apple.

De rumoeren rond het OLED-scherm in de nieuwe iPhone zijn onveranderd. Aartsrivaal Samsung gaat hier overigens alleen maar van profiteren, zij zijn de grooste producten van mobiele schermen. Ook de geruchten rond de prijsstijging zijn helaas nog steeds niet afgenomen, naar verwachtingen gaat het instapmodel van de iPhone 8 minstens duizend dollar kosten – zo meldt Forbes.

Meer informatie over het ontwerp – 19 april 2017

Nu de lancering van het nieuwe toestel voorzichtig dichterbij komt, over een paar maanden is het zover, lijkt ook het design steeds meer vast te staan, zo bericht WANT. ‘Lijkt’ zeggen wij bewust, want het blijven natuurlijk geruchten. De geruchten wijzen steeds meer in de richting van een toestel zónder gebogen randen, zoals de Samsung Galaxy S8 deze wel heeft. Naar verluidt heeft Apple hiermee geëxperimenteerd, maar zetten zij in op een traditioneler scherm, maar dan wél met virtuele home button zodat er aan de voorzijde nog meer ruimte ontstaat voor het scherm. Hoe dat eruit zou kunnen zien, zie je in deze concept video.

Nu ook renders van zeer gerenommeerde voorspellers – 12 mei 2017

Want.nl heeft renders gepubliceerd die afkomstig zijn vaan zeer betrouwbare voorspellers: partijen die het in het verleden vaker bij het rechte eind hebben gehad. Het gaat om renders van GearIndia en OnLeaks.

Over een aantal zaken lijken alle voorspellers het nu wel eens te zijn: de topversie van de iPhone 8 krijgt een 5.7 inch AMOLED-scherm en de dubbele camera zal niet langer horizontaal, maar verticaal geplaatst zijn. Dat een groot gedeelte van de schermranden zal verdwijnen, zal geen verrassing zijn. Toch zijn er nog genoeg onzekerheden: zo zou Apple experimenteren met meerdere ontwerpen en is de definitieve keuze dus nog niet zeker. Ook is er nog geen consensus over wat er zal gebeuren met de vervanger van de fysieke homebutton.

Video iPhone 8 – 24 mei 2017

Is dit dan echt de iPhone 8? De onderstaande video van 10 seconden is gelekt waarin een gebruiker een dummy model van Apple‘s nieuwe vlaggenschip vasthoudt. Het toestel bestaat uit twee glasplaten die aan elkaar verbonden zijn met een aluminium strip, waarop ook enkele knoppen zitten. De fysieke home button is inderdaad verdwenen en de voorkant van het toestel is, ook zoals verwacht, vrijwel alleen maar scherm. Een hoesje voor je iPhone is dus hard nodig.

‘Apple start massaproductie – 9 juni 2017’

Naar verluidt is Apple begonnen met de massaproductie van de iPhone 7s, iPhone 7s Plus én de iPhone 8, waar iedereen natuurlijk naar uit kijkt. Nu.nl meldt dat op basis van doorgaans betrouwbare bronnen.

Zo zou Apple 80 miljoen amoled-schermen hebben besteld bij Samsung voor de nieuw toestellen. Het opvallendste: naast de iPhone 8 krijgen naar verluidt ook de iPhone 7s en iPhone 7s Plus een vrijwel volledig glazen voorkant. Waar de 7 een aluminium frame heeft, krijgt de 8 volgens de geruchten een metalen behuizing. De reden dat ook de 7s en 7s Plus een glazen voorkant krijgen, is omdat Apple de telefoons wil kunnen laden met inductie-techniek en deze werkt niet met metaal.

De iPhone 7s en iPhone 7s Plus krijgen dezelfde afmetingen als de huidige modellen, de iPhone 8 komt hier qua formaat tussen te zitten. Op de onderstaande afbeelding van iDrop News zie je hoe de iPhone 8 eruit moet komen te zien.

Op de afbeelding hieronder kun je zien dat de iPhone 8 qua formaat tussen de 7 en 7 Plus in komt te zitten, maar dat-ie dankzij de all screen voorkant wel het grootste scherm krijgt.

‘Toch geen vingerafdruk scanner op de iPhone 8 en iPhone X’ – 4 juli 2017

Nu algemeen wordt aangenomen dat vrijwel de hele voorkant van de iPhone 8 uit de display zal bestaan, vloeit daaruit voort dat de vingerafdruk scanner moet sneuvelen. Logisch. Al die tijd werd er gedacht dat hiervoor een in het scherm geïntegreerd exemplaar zou komen, maar volgens voorspellingsorakel Ming-Chi Kuo gaat dit niet gebeuren. Hij claimt dat de Iphone 8 een virtuele home button krijgt, zónder vingerafdruk scanner en stelt daarmee dat Apple‘s toch redelijk recente TouchID weer verdwijnt.

Hoe gaat Apple dit oplossen? Door gezichtsherkenning, stelt Kuo. Een combinatie van een iris scanner en 3D-gezichtsdetectie zou een nog beter alternatief moeten gaan vormen.

Bewijs van draadloos opladen? – 28 juli 2017

Deze foto van een lelijk, opengewerkt stukje elektronica moet het bewijzen: de Apple iPhone 8 krijgt de mogelijkheid tot draadloos inductieladen. Volgens Slashleaks is dit de laadmodule, wat zou indiceren dat je de telefoon kunt laden door ‘m op een (optioneel?) plateau te leggen.

Gezichtsherkenning iPhone – 1 Augustus 2017

Het was eigenlijk al geen geheim meer, maar uit stukken code en uitgelekte screenshots van interne Apple-producten blijkt nu dat het vrijwel zeker is dat de iPhone 8 inderdaad een voorkant krijgt die vrijwel volledig uit het beeldscherm bestaat. De fysieke home button zal verdwijnen, maar ook dat zal niemand meer verbazen.

Wél nieuw lijkt een andere bevestiging: uit screenshots van softwarecodes zou blijken dat de nieuwe iPhone zeer geavanceerde gezichtsherkenning krijgt. Het voedt speculaties dat hiermee niet alleen de telefoon ontgrendeld en wellicht deels bediend zou kunnen worden; de telefoon zou in dit geval ook ‘weten’ dat je al naar het scherm kijkt, waardoor bepaalde notificaties achterwege kunnen worden gelaten en de ervaring gepersonaliseerd kan worden. Bron: The Verge.

Ook gezichtsherkenning wanner toestel op tafel ligt – 7 Augustus 2017

Vingerafdruk scanner out, gezichtsherkenning in, zoveel lijkt nu wel zeker. Uit een uitgelekte broncode van Apple‘s HomePod zou nu echter ook blijken dat de gezichtsherkenning van de iPhone 8 ook werkt uit andere hoeken, bijvoorbeeld wanneer het toestel op tafel ligt. Dit zou een nieuwe stap betekenen voor mobiele devices. Bron: Nu.nl

‘De productie start half september’ – 9 Augustus 2017

De voorspeller der voorspellers, Ming-Chi Kuo weet het zeker: de productie van de iPhone 8 start half september. Daarmee zou het toestel tegelijk gepresenteerd en geproduceerd gaan worden met de 7S. Het ziet er dus naar uit dat Apple van zijn gebruikelijke strategie (eerst een S-versie en daarna een geheel nieuw model) af gaat wijken. De productie van de iPhone 8 zal wel hoger zijn dan die van de 7s: Apple mikt op mogelijk 50 miljoen exemplaren in 2017.

Foto’s van de iPhone 8 – 15 Augustus 2017

Youtuber Danny Winget heeft een uitgebreide video gemaakt van de iPhone 8 in alle varianten en kleuren. Het betreft zeer waarschijnlijk nog mock-ups en geen officiële, werkende toestellen, maar de vormgeving ligt volledig in lijn met wat wij tot nu toe hebben gezien en dus durven wij het wel aan: zo gaat de iPhone 8 er definitief uitzien.

De prijs van de iPhone 8/iPhone X – 28 augustus 2017′

Wat is de prijs van de iPhone 8? De afgelopen tijd werd veelvuldig bericht over de hoge prijs die de iPhone 8 zou gaan krijgen. Volgens The New York Times valt dit best wel mee: zij stellen nu, op basis van info van insiders, dat het premium model 999 dollar gaat kosten. Het zou dan gaan om de luxe versie met draadloos laden en OLED-scherm. Bron: Nu.nl

Reageer op artikel:
Alle geruchten over de iPhone 8 en iPhone X
Sluiten