Dit gaat volgens The Wall Street Journal de nieuwe iPhone worden

Apple is zonder enige twijfel één van de meest vernieuwende en innovatieve bedrijven ter wereld. Helaas is dat de laatste jaren wel steeds minder geworden. Financieel gaat het ondanks een minder kwartaal uitstekend, maar Apple begint toch een beetje zijn touch te verliezen. Sinds de dood van Steve Jobs is het qua innovatie allemaal niet heel denderend. Daar kan een nieuwe iPhone in één klap verandering in brengen, maar hoe?

Met de iPhone XS, XS Max en XR was weinig mis. Stuk voor stuk zijn het uitstekende smartphones die alleen wel een beetje duur zijn. Toch is de prijs niet het grootste probleem. Waar we ons meer zorgen over maken, is het gebrek aan vernieuwing. Het nieuwe vlaggenschip doet niets wat nog niet eerder gedaan is. Daar moet in 2019 verandering in gaan komen.

De eerste geruchten van een betrouwbare bron

Ook dit jaar kunnen we namelijk weer nieuwe toestellen van Apple gaan verwachten. In 2018 kregen we traditiegetrouw een S variant van de X, dus de verwachting is dat we in 2019 weer een echt nieuw toestel gaan krijgen. Voor het gemak staat deze nu bekend als de XI (elf in Romeinse cijfers), maar dat is nog pure speculatie. De naam is dus nog niet bekend, maar de eerste geruchten over het toestel zelf beginnen al wel binnen te druppelen.

Tot zover moesten we het vooral doen met anoniem Chinese bronnen die niet per se betrouwbaar zijn, maar daar is nu verandering in gekomen. The Wall Street journal beweert namelijk dat zij betrouwbare informatie bemachtigd hebben over wat Apple van plan is. Daarbij zat ook onderstaande render die naar verluid gebaseerd is op vroege prototypes.

Apple iPhone XI 2019

Wat direct opvalt, is natuurlijk de camera module. Het is tegenwoordig de trend om zo veel mogelijk camera’s op je toestel te plakken en Apple gaat daar mogelijk in mee. De XS en XS Max hadden al twee camera’s, maar als we deze renders mogen geloven, gaat daar nog een derde bijkomen. Volgens de bron van The Wall Street Journal blijft het niet alleen bij een extra lens, maar wordt er ook gesproken over een tweede flitser.

Apple plakt extra lens op nieuwe iPhone

Deze indeling met derde lens gaat mogelijk niet voor ieder toestel gelden. Voor zover nu bekend is, geldt dit namelijk alleen voor de Max versie van de iPhone XI. De standaard XI en de nieuwe versie van de XR krijgen “slechts” een dubbele camera. Voor de XR is dat wel een stap vooruit, want de 2018 versie had nog een enkele camera. Wat wel gelijk is voor alle toestellen is het scherm. In 2019 krijgen alle nieuwe iPhones een OLED scherm. De XS en XS Max hadden dat al, maar de XR van vorig jaar beschikte nog over een LCD scherm.

De belangrijkste vernieuwing is dus dat de XI Max een derde lens krijgt, maar waarvoor deze dient is nog onduidelijk. Meest logisch zou zijn dat het gaat om een groothoeklens. Heel vernieuwend is dit overigens niet, want toestellen van Huawei en LG beschikken hier al over. Als Apple zich op dit punt wil onderscheiden, dan zou dit moeten gebeuren op de kwaliteit van de lens.

Na de zomer meer duidelijkheid

Op dit moment is de nieuwe iPhone nog steeds volop in ontwikkeling. De grote lijnen en de belangrijkste features staan inmiddels vast, maar het design en de relatief kleinere onderdelen kunnen nog aangepast worden. Dat betekent dat alle geruchten voorlopig slechts indicaties zijn voor wat gaat komen. Pas na de zomer kunnen we een beter beeld schetsen van hoe de nieuwe iPhone eruit gaat zien.

WANT

Reageer op artikel:
Dit gaat volgens The Wall Street Journal de nieuwe iPhone worden
Sluiten