iPhone 12 is kleiner, dunner en lichter dan voorganger

Apple lanceerde zojuist de lang verwachte iPh​one 12. De smartphone heeft qua uiterlijk een transformatie ondergaan en lijkt veel op de iPad Pro.

Goed nieuws voor als je om de zoveel tijd je scherm moet laten vervangen omdat je je toestel weer eens uit je handen hebt laten glijden: de nieuwe iP​hone 12 is voorzien van Ceramic Shield. Dit maakt het glas sterker en zorgt ervoor dat je telefoon tot vier keer meer kans heeft om heel te blijven bij een val.

Beeldscherm iPhone 12 is twee keer zo scherp

Het beeldscherm van de nieuwe iPh​one 12 is een 6.1-inch Retina XDR OLED scherm. Qua pixeldichtheid en helderheid zou het beeldscherm volgens Apple twee keer zo scherp als zijn voorganger moeten zijn. Dolby Vision en HDR 10 worden ondersteund.

Verder heeft de nieuwe smart​phone vlakke randen en is hij 11 procent dunner, 15 procent kleiner en 16 procent lichter dan de iPh​one 11 – goed nieuws dus als je dat net een wat te zwaar en log toestel in de hand vond.

Voorafgaand aan het event van Ap​ple lekten er al beelden uit van het nieuwe toestel. Toen werd al bekend dat zowel de iP​hone 12 Pre order als de iPho​ne 12 Mini beschikbaar zullen zijn in zwart, blauw, groen, rood en wit. De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zullen verkrijgbaar zijn in blauwe, goud, grafiet en zilver. De Mini is de kleinste, dunste en lichtste 5G-smart​phone van de markt.

iPhone 12 is draadloos op te laden

Opladen gebeurt met een magnetische oplader. Deze technologie – Mag Safe – kennen we van oudere MacBook-modellen. De lader zelf lijkt op de Ap​ple Watch oplader. Handig: met de MagSafe sual-charger, die je kunt uitklappen, kun je je i​Phone en App​le Watch gelijktijdig opladen. Minpuntje is dat Ap​ple de adapter niet meer standaard meelevert met de iP​hone – en oordopjes ook niet meer, overigens. Die dien je dus los aan te schaffen. De verwachting dat de stap richting USB-C zou worden gemaakt, kwam niet uit: de iP​hone 12 is nog voorzien van een lighting-port aansluiting.

Perfecte foto’s met nieuwe lens

Zoals verwacht is het toestel voorzien van een dual-camerasysteem, bestaande uit een 12 megapixel Ultra Wide camera en een 12 megapixel Wide camera. De nieuwe lens van de Wide camera zorgt ervoor dat de iP​hone 27 % beter presteert bij minder licht dan zijn voorganger. De Night Mode is bij dit model ook beschikbaar voor de selfiecamera en de functie Time-Lapse.

Bovendien kun je met AppleProRAW voor iPh​one, dat App​le zojuist introduceerde, je foto’s tot in detail nabewerken op je toestel. Dat worden perfecte foto’s, dus.

in samenwerking met KPN

Reageer op artikel:
iPhone 12 is kleiner, dunner en lichter dan voorganger
Sluiten