Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Gezondheid 9 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

5 redenen waarom je deze lente zou moeten investeren in een nieuwe fiets

De lente begint inmiddels lekker op gang te komen en we kunnen steeds vaker genieten van die grote gele bol in de lucht. Terrasje pakken, bootje huren, stukje toeren in een cabrio en zo zijn er nog honderden manieren om te genieten van de zon. Toch is misschien wel de beste en gezondste manier om van het weer te genieten een goede fiets. Waarom? Wij hebben vijf hele goede redenen voor je.

1. Van fietsen word je gelukkig

Heb je een drukke baan en zit je hoofd vaak vol dingen die je moet onthouden? Pak dan niet meer de trein of de auto, maar wat vaker de fiets. De buitenlucht gecombineerd met beweging helpt je om je hoofd leeg te maken. Zo heb je minder last van stress en ook dat brengt verschillende voordelen met zich mee. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat mensen die per dag een half uur fietsen sneller in slaap vallen dan de niet-fietsers.

2. Fietsen helpt je om meer uit je dag te halen

Een veelgehoorde reden om de trein of auto te pakken, is dat fietsen te vermoeiend is. Onzin! Fietsen geeft juist energie. Je brengt je lichaam meteen lekker op gang en draait goed warm voor de rest van de dag. Daarnaast komt er bij het rijden op je tweewieler endorfine vrij en dat zorgt voor een gelukkig gevoel. Zo ben je als je op kantoor aankomt helemaal wakker, gelukkig en klaar om te knallen.

3. Fiets jezelf gezond

Beweging is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Helaas is het niet voor iedereen even gemakkelijk om aan je dagelijks portie beweging te komen. Een fiets kan daar uitkomst in bieden. Laat de auto staan en je zult merken dat je gezonder wordt. Zo is fietsen een goede manier om af te vallen, maar verbetert het ook je geheugen, bevordert het de spijsvertering, vermindert het de kans op hart- en vaatziekte en remt het diabetes. Een gemakkelijkere manier om gezond te blijven is er eigenlijk niet.

4. Bespaar geld door vaker de fiets te pakken

Autorijden is tegenwoordig belachelijk duur en ook de trein is echt niet goedkoop. Een fiets is aanzienlijk goedkoper. Natuurlijk heb je te maken met de aanschafprijs, maar als je goed zoekt, zijn zelfs Gazelle fietsen prima betaalbaar. Daarnaast bespaar je vervolgens veel geld op benzine, parkeren en treinkaartjes. Een fiets verdient zichzelf op den duur dus gewoon terug.

5. Fietsen kan altijd

Woon je te ver van je werk om te fietsen of heb je een ander excuus? Onzin. Er is (bijna) altijd wel een manier waardoor je vaker de fiets kunt pakken. Is de afstand te groot om te fietsen? Dan kun je ook voor een e-bike gaan. Vind je dat te duur? Dan kun je voortaan ook een station eerder uitstappen of je auto ergens anders parkeren om vanaf daar te fietsen. Zo kom je aan je beweging en bespaar je ook nog eens geld. Als je echt wilt, is er altijd een manier om meer te fietsen en zo gezonder en gelukkiger te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom je deze lente zou moeten investeren in een nieuwe fiets
Sluiten