Aaron Paul (Breaking Bad) in gesprek met Manners over zijn nieuwste film

De meeste mensen zullen Aaron Paul kennen als Jesse Pinkman uit Breaking Bad (en de recente spin-off El Camino). Sinds afgelopen weekend is de acteur te zien in seizoen 3 van de HBO-serie Westworld. Tussendoor produceerde hij ook nog de thriller The Parts You Lose, waarin hijzelf de hoofdrol speelde. Wij kregen de mogelijkheid hem over dit project te spreken.

In The Parts You Lose maken we kennis met Wesley (Danny Murphy), een doof jongetje dat het niet altijd even makkelijk heeft. Naast dat hij op school gepest wordt, is ook de band met zijn vader niet al te best. Als hij op een dag een voortvluchtige crimineel (gespeeld door Aaron Paul) bij de schuur ontdekt, ontstaat er al snel een bijzondere band tussen de twee. Wesley krijgt hierdoor alleen wel de uitdaging om zijn nieuwe vriend voor de buitenwereld verborgen te houden. Als de autoriteiten de schuilplaats in hun vizier krijgen, is het aan Wesley om te kiezen wie hij trouw blijft.

In gesprek met Breaking Bad-held Aaron Paul

Aaron Paul behoort tot onze favoriete acteurs en na enig aandringen bij productiemaatschappijen, kregen we zijn nummer. We belden hem op kregen de tijd om deze vriendelijke acteur een aantal vragen te stellen.

1. The Parts You Lose is al sinds 2015 in productie. Jij was al sinds het begin betrokken. Hoe verloopt zo’n proces?

“Ik kreeg het project in handen via Mark Johnson, een goede vriend van me. Hij was eerder al als producer betrokken bij Breaking Bad en ik wist van hem dat hij een neus heeft voor interessante projecten. Ik nam een kijkje, was direct verkocht en bood mezelf naast acteur aan als producer. Ik voelde me echt verbonden met het verhaal en wilde graag doorzetten. Het kwam er alleen steeds niet van. Toen ik een tijdje terug een opening in mijn planning zag, heb ik hem opgebeld en voorgesteld het nu eens te gaan realiseren. Samen kwamen we uit bij regisseur Christopher Cantwell. Uit mijn netwerk heb ik acteurs benaderd en het script laten lezen. Zo ben ik onder anderen bij Mary Elizabeth Winstead terechtgekomen.”

2. Hoe vond je het om zowel acteur als producent te zijn?

“Erg leuk. Het zorgde ervoor dat ik mezelf nog meer bij de film betrokken voelde. Ik mocht dit keer meedenken over de locaties, de crew en dat soort dingen.”

3. Je hebt voor deze film met een dove acteur gewerkt. Hoe was dat?

“Indrukwekkend. Ik heb zelfs een beetje gebarentaal geleerd. Danny Murphy heeft me alle scheldwoorden geleerd die hij kende, dat was grappig. We wilden het personage van Wesley graag door een acteur laten spelen die daadwerkelijk doof was. Het was een uitdaging om iemand te vinden, maar uiteindelijk kwamen we bij Danny uit. Hij was een schattig mannetje dat ons tijdens de opnames steeds wist te motiveren. Dat was soms ook wel nodig, want er waren dagen dat het enorm koud was.”

De acteur die de jonge Wesley speelt is zelf ook doof (Afbeelding: Samuel Goldwyn Films)

4. Wat doet Aaron Paul in het echte leven als hij een man in zijn schuur ziet schuilen?

“Hmm, goede vraag. Als ik iemand bloedend in mijn schuur zie liggen met een grote zak geld naast hem, dan zou ik waarschijnlijk toch de politie bellen, haha.”

5. Wat zijn de verschillen tussen acteren in een film en een serie als Breaking Bad?

“Bij een serie zit er vaak meer druk achter. Bij Breaking Bad hadden we gemiddeld anderhalve week per aflevering en bij Westworld ongeveer 14 dagen. Dit terwijl je bij een film soms wel drie maanden over anderhalf uur beeld kan doen. Dat zorgt ervoor dat het net wat relaxter is. Al kan het daardoor natuurlijk ook weer gaan vervelen.”

Aaron Paul The Parts You Lose
Danny Murphy en Aaron Paul (Afbeelding: Samuel Goldwyn Films)

6. Wat heeft je voorkeur?

“Ik vind zowel films als series geweldig, maar televisie is hetgeen dat echt deuren voor me geopend heeft. Het ligt er maar net aan wat voor verhaal je wil vertellen. De filmindustrie is de laatste jaren echt gigantisch gegroeid. Er is zoveel aanbod. We zitten echt in de gouden jaren.”

7. Wordt het niet een beetje te veel qua streamingdiensten?

“We zijn verwend. Echt enorm verwend. Maar het groeiende aanbod heeft ook voordelen. Alle partijen proberen de koppositie te krijgen en dat levert een hoop banen op. Zowel voor schrijvers als regisseurs en acteurs.”

The Parts You Lose met Aaron Paul is sinds kort verkrijgbaar via onder andere Ziggo, Rakuten TV en Google Play.

Reageer op artikel:
Aaron Paul (Breaking Bad) in gesprek met Manners over zijn nieuwste film
Sluiten