Bepaal zelf het lot van de personages in de interactieve HBO-serie ‘Mosaic’

Ooit naar jouw televisiescherm geschreeuwd omdat je het oneens was met de ontknoping van jouw favoriete film? Dan moet je deze app in de gaten houden. HBO produceert namelijk een interactieve serie genaamd Mosaic. In deze serie ben jij de baas en kies ook jij hoe het verhaal verloopt.

In een tijd van binge watchen en miljoenen producties op Netflix gaat HBO de concurrentie aan met Mosaic. De makers zijn er heilig van overtuigd dat jij als kijker nog meer in het verhaal wordt gezogen, als jij zelf aan ‘de knoppen’ mag zitten. Op zichzelf is dit geen nieuw concept. Games als Heavy Rain en Until Dawn hebben al eerder succesvol met de formule gewerkt. Mosaic is daarentegen geen echte game, maar een mobiele-app en verschijnt 22 januari voor Android/iOS en is vooralsnog gratis!

Een interactief verhaal

We mogen er vanuit gaan dat het een meeslepend verhaal gaat worden, maar veel details over het plot zijn nog niet bekend. De zevenenhalf uur durende serie is bedacht en geregisseerd door Stephen Soderbergh (Ocean’s Eleven). Hij belooft dat een diep verhaal gaat worden en dat je het meerdere keren moet bekijken voor je alle antwoorden hebt. Een van de functies heet ook ‘look back’, waarmee je verborgen details kan opsporen die je de eerste keer misschien hebt gemist.

De cast bestaat uit bekende gezichten als Sharon Stone (Total Recall), Garrett Hedlund (Tron: Legacy) en Frederick Weller (In Plain Sight). Over het plot zegt Stephen Soderbergh nog weinig en dat is misschien maar goed ook, want het zal per speler verschillen hoe het verhaal eindigt. Stel dat je niet geïnteresseerd bent in het spelen, maar toch wil weten wat voor serie dit wordt, dan heb je mazzel. Op het HBO filmkanaal kun je ook gewoon de zesdelige serie bekijken, maar het is natuurlijk een stuk vetter als je het lot van de personages mag bepalen.

Reageer op artikel:
Bepaal zelf het lot van de personages in de interactieve HBO-serie ‘Mosaic’
Sluiten