Media 29 nov 2017 Redactie

Kun je binnenkort eindelijk ‘regrammen’ met Instagram?

Meer nog dan andere social media draait Instagram vooral om jezelf. Maar hey, soms kom je iets tegen dat je wel moét delen. Alleen: hoe? Dat wordt binnenkort wellicht eenvoudiger nu blijkt dat Instagram een ‘regram’ functie aan het testen is.

Op Facebook en Twitter is het eenvoudig om content van anderen te delen. Op Insta niet. Stel dat een vriend een toffe foto van jullie heeft geupload; het enige dat hij dan kan doen, is jou taggen zodat die foto in een speciale sectie op jouw profiel verschijnt. Meh. Een andere optie is een screenshot maken, zelf bewerken en uploaden en je maat de credits geven. Double meh. Ook zijn er externe apps waarmee je foto’s kunt doorplaatsen, al dan niet voorzien van een lelijk logo. Triple meh.

Binnenkort eindelijk ‘regrammen’ op Instagram?

Misschien wordt dat binnenkort eenvoudiger. Thenextweb kwam achter wat testfuncties die Instagram momenteel is aan het uitrollen over een selecte groep gebruikers. Een regram-knop is één van die nieuwe functies.

Regrammen met Instagram
Foto Thenextweb

Daarnaast lijkt het erop dat je in de toekomst wellicht ook Instagram stories kunt archiveren, je Insta-foto’s kunt delen naar Whatsapp en aangeven wie je beste vrienden zijn om hen goed te kunnen volgen (of Manners shortlisten, bijvoorbeeld). Voor alle mogelijke nieuwe functionaliteiten, check je dit artikel.

Reageer op artikel:
Kun je binnenkort eindelijk ‘regrammen’ met Instagram?
Sluiten