Inspirerende voor & na van een woning

Wanneer je in een donker, deprimerend huis woont, is het goed om te weten dat er opties zijn. Ditzelfde geldt voor wanneer je op zoek bent naar een koophuis en niet de allergrootste geldzak op je rug hebt hangen. De koper van deze jaren 70 woning in Chicago begreep het idee van renoveren maar al te goed en ging tezamen met een interieurontwerper aan de slag. De rest is geschiedenis.

Toen de papieren waren getekend kon men beginnen met de werkzaamheden. Zoals je hierboven kunt zien werd er eerst een extra verdieping boven op de woning gebouwd. Dit trok het verouderde ontwerp meteen terug naar de 21e eeuw en zorgde daarmee ook voor een enorme toename aan ruimte en licht.

Van binnen word je namelijk aan alle kanten begroet door daglicht. Tussen de nieuwe verdieping en het oude dak werden ramen geplaatst die, ondanks het kleine formaat, toch aanzienlijk positieve invloed hebben op de ruimtebeleving.

Mede dankzij de nieuwe verdieping is er ook een behoorlijke toename aan dynamiek ontstaan. Meerdere rechthoeken en lijnen komen nu in de woonkamer bijeen en trekken je oog naar verschillende hoeken van de ruimte. Dit past uiteraard uitstekend bij een hedendaags interieur en rekent grondig af met de vergane glorie resterende uit de jaren 70.

De nieuwe verdieping maakte plaats voor een badkamer en extra slaapkamers, die subliem zijn afgewerkt met hoogwaardige houten vloeren; wederom een slimme en sierlijke investering. Van binnenuit zie je tevens goed het effect van de reusachtige glazen puien aan de voorkant van de woning; dit is geen misselijk uitzicht om bij wakker te worden.

Ook aan de achterkant is de gevel niet meer wat het was. De rotte planken zijn vervangen door kleurrijke panelen, die elk met een andere tintje de gevel bedekken. Uiteraard is dit een kwestie van smaak, maar je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld antraciet of hout te nemen. De oplossing blijft in elk geval hetzelfde, ongeacht de uitvoering.

De garage is namelijk voorzien van een ietwat neutraler tintje, wat uiteraard prachtig afsteekt tegen de rode Alfa en Porsche. Als man is dit een uitzicht waar je vanzelfsprekend erg blij van wordt. Alleen al op basis van deze garage + auto’s kunnen we spreken van een droomhuis.

Al met al is dit één van de betere voorbeelden van hoe je slechte basis toch goed kan uitpakken. We geven absoluut toe dat dit geen ‘budget’ verbouwing is, maar het zet wel aan tot denken voor jouw eigen (toekomstige) droomhuis.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Inspirerende voor & na van een woning
Sluiten