Inside Bill’s Brain: Netflix duikt in leven Microsoft-miljardair Bill Gates

Netflix komt met een driedelige documentaire over Bill Gates. Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates verkent het verleden, het heden en de toekomst van de miljardair, mede-oprichter van Microsoft en filantroop.

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

Oftewel, als je rijk wilt worden, dan kun je op 20 september wellicht wat tips vergaren. Dat is namelijk de datum waarop de documentaireserie naar de streamingdienst komt. Een eerste trailer voor het intrigerende project werd deze week vrijgegeven door Netflix.

Gates leven bestaat echt uit hoofdstukken: zijn opmars in Silicon Valley, de strijd met grote concurrenten zoals Apple en de offers die hij daarvoor moest brengen, en het hoofdstuk waarin de miljardair op dit moment zit. Oftewel, zijn focus als filantroop om de aarde te redden.

Die diversiteit leent zich in theorie perfect voor een docuserie. De makers van Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates beloven een uniek kijkje achter de schermen van zijn leven. Dankzij de medewerking van Gates zelf krijgen fans een stuk diepgang voorgeschoteld dat andere soortgelijke documentaires niet kunnen bieden. De serie is geregisseerd door David Guggenheim, de regisseur achter An Inconvenient Truth.

20 september op Netflix

Volgens Netflix gaan we meekijken over schouder van Gates, terwijl hij unieke oplossingen bedenkt voor de meest complexe problemen waarmee de aarde kampt. Met “hetzelfde optimisme, nieuwsgierigheid en ijver die zijn originele visie voor Microsoft inspireerden.”

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates | Official Trailer | Netflix

This three-part documentary tells Bill Gates’ life story, in-depth and unfiltered, as he pursues unique solutions to some of the world’s most complex problems. From Academy Award-winning director Davis Guggenheim (An Inconvenient Truth, He Named Me Malala).

Maak je geen zorgen: ook wat luchtigere vragen als ‘wat is je favoriete dier’ of ‘wat is je favoriete eten’ komen voorbij. We houden nog even een slag om de arm, maar de eerste beelden zien er goed uit. Op naar 20 september!

Ondertussen op zoek naar ander kijkvoer op Netflix? Op deze pagina verzamelen we ondertussen meer dan honderd aanraders, van documentaires tot animatiefilms. Check ook Kijkvoer!, onze podcast waarin we het laatste nieuws over de streamingdienst bespreken.

Bill Gates Microsoft
Reageer op artikel:
Inside Bill’s Brain: Netflix duikt in leven Microsoft-miljardair Bill Gates
Sluiten