Media

Gaming Manners – Injustice 2

Een uitstekende vechtgame met zowaar een goed verhaal

Gamen is waarschijnlijk één van je favoriete hobby’s, maar je bent druk en dus volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In Gaming Manners houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten. Vandaag: Injustice 2.

Een paar jaar geleden besloten de ontwikkelaars van de Mortal Kombat-games om een uitstapje te maken naar het DC-universum. Het resultaat daarvan was het zeer aardige Injustice: Gods Among Us. Een fighting game waarin je in het hoofdverhaal te maken kreeg met een Superman die helemaal klaar was met het het spelen van de goedzak en door het lint ging. De balans tussen goed en kwaad was daardoor behoorlijk in de war en het leverde een boeiend verhaal op.

En nu hebben we Injustice 2. Daar is andermaal een flink conflict, waarin helden lijnrecht tegenover elkaar staan en je ook nog te maken hebt met een blik aan badguys. Er zijn rond de dertig personages uit het DC-universum in de game te vinden, die allemaal hun eigen vechtstijl hebben.

De storymodus is waarschijnlijk het eerste dat je gaat doen. Daarin komt het conflict van de game naar voren en worden cinematics afgewisseld met fijne gevechten. Het knappe aan Injustice 2 is dat het als vechtgame daadwerkelijk een goede poging doet om een vermakelijk verhaal voor te schotelen. Bovendien heeft men echt het onderste uit de kan gehaald in de tussenfilmpjes. De voice-overs zijn op The Joker na, wat ook gewoon een lastig personage is om goed voor elkaar te krijgen, van een hoog niveau. Datzelfde kan gezegd worden over de lipsynchronisatie van de game, wat op een heel hoog niveau zit. Dat zorgt er voor dat gesprekken echt tot leven komen.

Naast het verhaal, dat je wel een paar uur bezig houdt, heb je ook nog de zogenaamde Multiverse. Hierin krijg je diverse uitdagingen voorgeschoteld en kan het succesvol voltooien daarvan je nieuwe gear opleveren, om jouw personage mee aan te kleden. Deze verbeteren de statistieken van dat personage binnen de Multiverse, maar als je bijvoorbeeld tegen vrienden gaat spelen, dan is de extra gear alleen maar cosmetisch om de balans niet in gevaar te brengen.

Bovenop dit alles maakt Injustice 2 ook gebruik van een fijn vechtsysteem. Personages spelen behoorlijk anders en er zijn diverse tactieken uit te werken waarmee jij een gevecht kunt winnen. Bovendien is er binnen een gevecht gewoon veel te beleven. Je kunt heerlijke combo’s opzetten, de omgeving gebruiken om je tegenstander schade toe te dienen en je hebt superaanvallen die er eigenlijk… super… uitzien!

Mocht je klaar zijn met je vrienden af te maken of gewoon geen zin meer hebben om tegen de computer te spelen, dan is er ook nog een zeer sterke online modus. Het vinden van een tegenstander is hier een fluitje van een cent en wanneer het gevecht eenmaal begint, hebben we nagenoeg geen vertraging gemerkt. Het is echt zoals je het wilt zien.

Daarmee is Injustice 2 nog meer dan zijn voorganger een uitstekende vechtgame. De game is nu verkrijgbaar op de Xbox One en de PlayStation 4. Wil je meer lezen over Injustice 2? Check dan de review op Pixelcake.

19-05-2017 - Redactie