Pim Jansen
Pim Jansen Life 25 nov 2020

Inhakers op het zinkende schip van Forum voor Democratie

De Uil van Minerva spreidt zijn vleugels niet, maar is gevolgen. Sinds het terugtrekken van Thierry Baudet als lijsttrekker en partijvoorzitter is er een leegloop ontstaan binnen het Forum voor Democratie. Partijleden springen snel van het zinkende schip, nieuwelingen geven een trap na en nemen het roer over.

Niets zo laaghartig als massaal leedvermaak, tenzij je er zo’n potje van maakt als het Forum voor Democratie. Dat vraagt om hilarische inhakers op Twitter, die dan ook massaal worden gedeeld.

Dit artikel is geschreven vóór deze bizarre plottwist: Baudet wil zich toch weer verkiesbaar stellen.

Hilarische inhakers op het Forum voor Democratie

Een lijsttrekker die opstapt, lijstduwer wil worden en vervolgens wordt weggehoond. Een columniste die ineens de macht ruikt. Een jongerenbeweging met nazisympathieën. Een opgestapte advocaat. De enige Trump-aanhanger die Nederlandse talkshows de afgelopen weken konden vinden als nieuwe lijsttrekker. Thierry Baudet is erin geslaagd het zo succesvol opgezette Forum voor Democratie in no-time te verscheuren. Een overzicht van de inhakers.

De boreale renaissancevloot

Run Uil van Minerva, Run

Oogjes toe, snaveltjes dicht

De gouden gordijnen van Trump en Baudet

Welke vleugel nu?

Ondertussen in huize Wiebes

Nom nom nom

Next

Forum voor Democrazy

Van Haga en Eerdmans

Het nieuwe logo

Politiek tekenaar Pluis zag het scherp

Het einde van een rit

Gaat Trump-fan Eerdmans ook Trump-dingen doen?

Prima timing wat betreft Lubach

In 2016 werd het Forum voor Democratie opgericht, om een jaar later te verrassen tijdens de landelijke verkiezingen. Met twee zetels wist de partij de Tweede Kamer binnen te dringen. Daar ging het achter al snel fout. Dat lag niet aan stroman Theo Hiddema, maar aan de losgeslagen Thierry Baudet die net iets te veel in zich zelf ging geloven. In dit artikel is zijn clowneske nalatenschap opgesomd in 11 herinneringen.

🤡 Check ook: Arjen Lubach rekent op hilarische wijze af met knippende Thierry Baudet

Reageer op artikel:
Inhakers op het zinkende schip van Forum voor Democratie
Sluiten