Pim Jansen
Pim Jansen Life 12 juni 2019

’s Werelds eerste 360° infinity pool komt in Londen

Het ontwerp van Infinity Londen is onthuld. ’s Werelds eerste 360° infinity pool komt in Londen, bovenop een 55 verdiepingen hoge wolkenkrabber.

Het zwembad biedt een uniek zicht 360 graden op Londen. Met de doorzichtige kunststof wanden is de Infinity Pool in veel opzichten uniek en krijgt de Britse hoofdstad een absolute primeur. Voor de locatie heeft men gekozen voor een 200 meter hoge wolkenkrabber waar een luxe hotel zit gevestigd.

Infinity London

Voordat je nu al je koffers gaat pakken voor een geweldig weekendje Londen, even een kleine teleurstelling: het zwembad, inclusief het hotel, moeten nog worden gebouwd. De plannen van ‘Infinity London’ zijn in ieder geval wel definitief. Zo heeft het zwembad een inhoud van maar liefst 600.000 liter en worden de wanden gemaakt van een speciaal acryl. Het voordeel van dit type acryl is dat het ervoor zorgt dat het de golflengte van licht op bijna dezelfde manier breekt als water. Het ontwerp van het zwembad is Compass Pools, een in West Sussex gevestigd bedrijf. De speciale wanden zorgen ervoor dat de badranden van Infinity Londen nagenoeg onzichtbaar zijn.

zwembad, infinity pool, londen, infinity london, 360 graden

Mocht je nu al onder de indruk zijn van de opzet van het zwembad, dan is dat nog niet alles. Ook de bodem van het zwembad is bijzonder. Het zwembad krijgt namelijk een volledig doorzichtige bodem. Vanuit het hotel kun je mensen zien zwemmen. Het zwembad wordt daarmee in feite het dak van het luxe hotel. Nog een indrukwekkend feit: het wateroppervlak zal zich op een hoogte van 220 meter boven het maaiveld bevinden.

Hoe kom je de 360° infinity pool in hemelsnaam in?

De oplettende lezer zal zich ongetwijfeld afvragen hoe je in hemelsnaam bij het zwembad komt. Goede vraag met een al even goed antwoord. De hotelgasten die gebruik willen maken van de Infinity Pool krijgen toegang via een wenteltrap die te vergelijken is met deur van een onderzeeër. Volgens de makers was het bedenken van die futuristische entree ‘de grootste uitdaging’.

De jongens achter Compass Pools zijn in ieder geval trots op de opdracht. “Architecten komen vaak naar ons om een infinity pools op het dak te ontwerpen, maar zelden krijgen we inspraak in het ontwerp van het gebouw omdat het zwembad meestal een bijzaak is”, zegt directeur Alex Kemsley van Compass Pools. “Maar bij dit project zijn we eigenlijk begonnen met het ontwerp van het zwembad en hebben we ons pas daarna afgevraagd hoe we het gebouw onder het zwembad kunnen plaatsen.”

zwembad, infinity pool, londen, infinity london, 360 graden

Een bijzonderheid is dat de infinity pool is voorzien van een ingebouwde windmeter, waardoor het water in het zwembad altijd op dezelfde temperatuur blijft. Het verwarmingssysteem van het zwembad maakt gebruik van restenergie (warmte) van de airco in het gebouw.

Zwemmen kan vanaf 2020

Het zwembad wordt enkel toegankelijk voor hotelgasten. In 2020 wordt begonnen met de bouw van het hotel. Voorlopig kun je gewoon lekker in je infinity pool van de Lidl genieten voor heel wat minder geld.

Reageer op artikel:
’s Werelds eerste 360° infinity pool komt in Londen
Sluiten