Harrison Ford: Indiana Jones 5 is in de maak

Fans van Indiana Jones en Harrison Ford, we hebben goed nieuws voor jullie. Harrison Ford laten weten dat Indiana Jones 5 in de maak is.

Inmiddels is het alweer meer dan tien jaar geleden dat de laatste Indiana Jones-film uitkwam. Kingdom of the Crystal Skull zag het levenslicht in 2008 en dus was het lange tijd de vraag of dat inderdaad de laatste film was. Tussen die film en The Last Crusade zat ook al een periode van bijna 20 jaar. Het begint dus een gewoonte te worden om het geduld van de liefhebbers op de proef te stellen. Inmiddels weten we dankzij Harrison Ford meer en komt er inderdaad een vijfde Indiana Jones film aan.

Harrison Ford over Indiana Jones 5

Het vijfde deel in de Indiana Jones-franchise zou je ergens in 2021 in de bioscoop verwachten. Die datum moet je overigens met een korreltje zout nemen. Al eerder werden er data genoemd waarop de film uit zou komen, maar dit werd steeds verschoven. De kans dat de datum opnieuw wordt aangepast is overigens klein, volgens Harrison Ford beginnen de opnames al op zeer korte termijn, meldt Uproxx.

De Amerikaanse website Variety had kort voor de opening van de attractie Star Wars: Galaxy’s Edge in Disneyland een gesprek met Ford. In dat gesprek bevestigde hij de plannen voor een vijfde film en zei dat de opnames volgende week al zouden starten. De ervaren acteur heeft er in ieder geval zin in. “De zaken staan er goed voor”, aldus Ford.

Steven Spielberg

De oplettende filmliefhebber zal, terecht, zijn twijfels hebben. Steven Spielberg zou immers de film gaan regisseren. Dat is op zich mooi, maar er is een praktisch probleem. Spielberg is namelijk ook bezig met een ander project: de remake van West Side Story. Deze remake moet eind 2020 in premiere gaan en de opnames van die film starten eind juni.

Veel details zijn nog niet vrijgegeven over de vijfde Indiana Jones-film. Zo is er geen titel bekend en ook geen werktitel. Ook over de samenstelling van de cast is nog niks bekend gemaakt en dus blijft het een kwestie van afwachten. Het enige wat we wel weten is dat de geplande releasedatum op dit moment is vastgesteld op 9 juli 2021. Ford en Spielberg hebben dus nog even de tijd.

Reageer op artikel:
Harrison Ford: Indiana Jones 5 is in de maak
Sluiten