Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 okt 2019

In The Tall Gras: Netflix en Stephen King scoren met horrorfilm

Zo’n beetje alles wat Stephen King schrijft wordt (meermaals) geadapteerd in de vorm van een serie, game of film. Studio’s bieden praktisch al tegen elkaar op voor de beroemde schrijver een letter op papier heeft gezet. Maak kennis met In The Tall Grass, een nieuwe horrorfilm op Netflix.

In The Tall Gras

Sinds een tijdje schrijft King ook regelmatig verhalen samen met zijn zoon Joe Hill, die zo in een klap een gigantisch podium krijgt. In The Tall Grass is een novelle die origineel te lezen was in Esquire, en later uitgebracht werd als een behapbaar e-book.

Nu kun je het angstaanjagende verhaal ook ervaren in filmvorm, dankzij Splice regisseur Vincenzo Natali. Hij verfilmde voor Netflix In The Tall Grass.

Een flink aantal studio’s en streamingdiensten waren in de race om de filmrechten te bemachtigen, maar Netflix wist dit keer de strijd te winnen.

Nu er steeds meer streamingdiensten opduiken zal die strijd alleen maar heftiger gaan worden in de toekomst. De vraag naar content is groter dan ooit, iets waar de Stephen Kings van deze wereld flink van kunnen profiteren.

In The Tall Grass
Bron: Netflix

Netflix scoort met sterrencast

Maar goed, terug naar de film. Het verhaal begint met een broer en zus die door het platteland van Kansas rijden, wanneer ze opeens een jongetje horen schreeuwen in een veld.

Ze besluiten het kind te gaan helpen, maar dan barst de hel volledig los. Precies zoals je gewend bent van vader en zoon King.

Joe Hill, de zoon van Stephen King, zei onlangs het volgende over het project op Twitter:

De cast van In The Tall Grass bestaat onder andere uit Patrick Wilson (Aquaman, Insidious, Watchmen), Laysla De Oliveira (The Gifted, iZombie, Nikita) Harrison Gilbertson (Picnic at Hanging Rock, Fallen, Need for Speed) en Rachel Wilson (Impulse, Republic of Doyle).

Het is alweer de derde Netflix Original die op werk van Stephen King gebaseerd is. De eerste twee zijn Gerald’s Game en 1922, allebei goed ontvangen titels.

Je kunt de horrorfilm nu direct op de streamingdienst streamen. Je bent alvast gewaarschuwd: je zult nooit meer op dezelfde manier naar gras kunnen kijken…

In the Tall Grass | Official Trailer | Netflix

Some places have a mind of their own. Based on the novella by Stephen King and Joe Hill, when siblings Becky and Cal hear the cries of a young boy lost within a field of tall grass, they venture in to rescue him, only to become ensnared themselves by a sinister force that quickly disorients and separates them.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In The Tall Gras: Netflix en Stephen King scoren met horrorfilm
Sluiten