Redactie
Redactie Women 25 jan 2016

In gesprek met de mooiste vrouw van Instagram

Vierenveertig oogverblindende dames, poulefases, knock-outs en tienduizenden stemmen. Ja, de Manners-lezer had het zwaar te verduren de afgelopen weken. Na een felle strijd was er één dame die alle rondes overleefde en ook de finale overtuigend won. De mannen van Nederland hebben gesproken en onze zuiderbuurvrouw Marisa Papen verkozen tot mooiste vrouw van Instagram. Wij spraken haar over haar overwinning, haar plannen en haar carrière.

Volg je Marisa nog niet? dan kun je dat doen op Instagram of op haar website.

[Foto: Marisapapen.com / Andrei Runcanu]

Hoi Marisa, de lezers van het grootste online herenmagazine van Nederland hebben jou verkozen tot mooiste vrouw van Instagram. Je hebt bijna 200.000 volgers, doet zo’n uitverkiezing nog iets met je?

Hey! Ik was niet echt op de hoogte van jullie wedstrijd dus toen ik vorige week ’s morgens mijn mailbox opende en jullie mailtje zag, was dat absoluut een leuke verrassing. Of dit echt iets losmaakt bij mij? Niet helemaal maar ik geef wel toe dat zoiets een glimlach op mijn gezicht tovert!

[Foto: Marisapapen.com / Eric Marillier voor C-heads]

Je hebt dus heel wat fans in Nederland. Was je hiervan op de hoogte?

Ook niet echt nee. Ik heb in het verleden al een paar interviews gedaan in magazines in het buitenland. Dit is de eerste keer dat ik in mijn moedertaal communiceer met de buitenwereld. Ook in België ben ik nu onlangs pas voor de eerste keer benaderd geweest om mijn verhaal te doen. Ik moet het jullie Nederlanders wel geven, jullie zijn er toch altijd net iets sneller bij!

[Foto: Marisapapen.com / Gregory Derkenne]

Een blik in jouw portfolio verraadt dat je niet veel meer in België te vinden bent maar veel in het buitenland werkt, klopt dat?

Absoluut. Sinds ik begin vorig jaar begonnen ben met mijn reizen substantieel op te drijven, merk ik ook gewoon dat telkens wanneer ik weer ‘thuiskom’, ik zo snel mogelijk weer weg wil. Elke week opent een nieuwe deur waar ik dan ook letterlijk binnenstorm. Ik ben altijd een tamelijk impulsief en uitbundig iemand geweest maar als ik nu een voorstel krijg om een nieuw stukje van de wereld te ontdekken, twijfel ik echt geen seconde. De kans om rond te fladderen te midden van nieuwe flora en fauna en daarbij ook nog eens te kunnen samenwerken met mensen/artiesten die mij inspireren, geeft mij elke keer opnieuw een natural high.

[Foto: Marisapapen.com / Gregory Derkenne]

Creativiteit en verhalen spelen een belangrijke rol in jouw werk. Waar sta jij precies voor als model en wat wil je overbrengen op mensen?

Van een complexe vraag gesproken! Ik denk elke dag opnieuw het antwoord op die vraag gevonden te hebben maar dan krijg ik weer een nieuw inzicht en denk ik er weer totaal anders over. Ik doe wat ik voel. Ik leef nu. Nu, op dit moment. Ik deel dit gevoel en hoop dat mensen hierdoor geprikkeld worden. En om dan even verder in te gaan op het woord ‘geprikkeld’… ik ben mij heel bewust van het feit dat een deel van de mensen mijn naaktheid op een seksuele manier interpreteren. Wat aan de ene kant ook begrijpelijk is maar dit is niet hoe ik mijn expressie ervaar. Voor mij voelt het als in de authentieke betekenis van het woord ‘blootgeven’. Mezelf blootgeven zonder angst, zonder barriere. Gewoon één zijn met je eigen lichaam in symfonie met de omgeving/natuur.

[Foto: Marispapen.com / Stefan Rappo / Treats Magazine]

Vertel eens: wat is Mush precies?

Dat is dan weer een heel makkelijke vraag. Mush is mijn idool, mijn heldin, mijn wonder, mijn wereld, mijn zuurstof, mijn energiebron, mijn soulmate: met andere woorden mijn kat. Voor mij belichaamt Mush alle waarden waar ik voor sta. Ik kan uren naar haar kijken en observeren hoe zij zichzelf voortbeweegt en reageert op bepaalde omstandigheden. Omdat ik elke dag opnieuw zo geïnspireerd word door haar, ben ik bezig met wat ideeën uit te werken die misschien in de toekomst gecommercialiseerd kunnen worden.

[Foto: Marisapapen.com / Paul Ripke]

Heeft een platform als Instagram een rol gespeeld bij het lanceren van jouw carrière?

Zonder twijfel. Voor mij is IG een tool om makkelijk connecties te leggen en je verhaal te brengen. Instagram is het alleen niet altijd helemaal eens geweest met mijn verhaal, tot tweemaal toe werd ik zomaar verbannen. Uit het niets. Dat waren donkere en eenzame tijden 😉

[Foto: Marisapapen.com / Paul Ripke]

Welke uitdaging zou je graag nog eens aangaan in jouw carrière en welke doelen heb je nog?

Een uitgeschreven of uitgedacht doel heb ik niet echt. Ik wil gewoon blijven ontdekken. Nieuwe culturen, nieuwe smaken, nieuwe stromingen, gewoon voortdurend nieuwe prikkels… En daarbij uiteraard blijven creëren. En ik hoop ergens dat mijn escapades een inspiratiebron kunnen zijn voor anderen.

Dankjewel, Marisa. We blijven je zeker volgen.

Veel liefde voor jullie allemaal!

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
In gesprek met de mooiste vrouw van Instagram
Sluiten