Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 8 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

PlayStation 5-killer: de imposante gameplay graphics van de nieuwe Xbox

2020 heeft ons tot nu toe nog niet veel goeds gebracht, maar er is nog hoop. Vooral voor gamers kan het alsnog een mooi jaar gaan worden. Zij mogen namelijk uitkijken naar de release van twee nieuwe consoles: de Playstation 5 en de Xbox Series X. Twee krachtpatsers die ons heel veel moois gaan brengen. Gisteren gaf Microsoft alvast een voorproefje van hun nieuw console.

Meerdere uitgevers kregen groen licht om de eerste beelden van hun nieuwe games te tonen. Daar zaten een aantal bekende namen bij zoals de nieuwe DiRT, een vervolg op Vampire The Masquerade Bloodlines en Yakuza, maar ook een aantal nieuwe titels. Hoewel de meeste van deze games ook op andere platformen gaan verschijnen, wordt in deze trailers de nadruk gelegd op de Xbox Series X.

Zo mooi is gamen op de Xbox Series X

In de meeste gevallen gaat het om trailers die je een beeld geven van wat de game gaat zijn. Leuk, maar deze laten niet echt zien hoe mooi gamen op een Xbox Series X gaat zijn. Een uitzondering daarop is Bright Memory Infinite. Deze game speelt zich af in het jaar 2036 en de lucht is wereldwijd verduisterd. Niemand weet hoe dat kan en het is aan jou om het uit te zoeken.

Blijkbaar wil niet iedereen dat je daarachter gaat komen en dus zul jij je een weg door hordes vijanden moeten knokken. Dat doe je niet alleen met geweren, maar ook met zwaarden. De game combineert namelijk de technologie van de toekomst met het oude Japan. Dat ziet er in de Xbox Series X trailer heel interessant uit, vooral omdat deze volledig uit gameplay beelden lijkt te bestaan.

Althans, dat is wat ze je willen laten geloven. In de disclaimer staat namelijk dat je kijkt naar in-game footage die gelijk is aan hoe de game er uiteindelijk uit gaat zien op de Xbox Series X. Het is dus niet zeker dat deze beelden daadwerkelijk geproduceerd zijn door de nieuwe console van Microsoft. Het zou kunnen, maar het verleden heeft ons geleerd dat de werkelijkheid soms letterlijk minder mooi is.

Assassin’s Creed op de Xbox Series X

Nog een game die opviel is de nieuwe Assassin’s Creed. Het volgende deel in deze populaire serie, genaamd Valhalla, werd eerder deze week voor het eerst getoond door Ubisoft. Inmiddels is er ook een zogenaamde First Look Gameplay Trailer voor de Xbox One Series X. Zoals je hieronder kunt zien lijkt het niet om daadwerkelijke gameplay te gaan, maar om beelden die in de in game-engine zijn opgenomen. Indrukwekkend is het zeker.

Alle Xbox Series X trailers op een rij

DiRT 5

Scorn

Chorus

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

The Medium

Scarlet Nexus

Second Extinction

Yakuza: Like a Dragon

PlayStation 5 vs. Xbox One Series X

Eind 2020 zal niet alleen de Xbox One Series X in de winkelschappen liggen. Ook concurrent Sony komt met een nieuwe console. Benieuwd wat je kunt gaan verwachten van de PlayStation 5 en welke games er al bevestigd zijn? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PlayStation 5-killer: de imposante gameplay graphics van de nieuwe Xbox
Sluiten