Met IMDb TV gaat Netflix er binnenkort een gratis concurrent bij krijgen

Met de komst van Disney TV en Apple TV zou je denken dat het aanbod op streaminggebied naast Netflix toereikend is. Amazon denkt daar anders over en brengt haar streamingdienst, IMDb TV naar Nederland en België. Het goede nieuws: het is geheel gratis.

IMDb TV maakt Netflix overbodig

IMDb ken je wellicht als datebase voor alles wat met films en series te maken heeft. Zoek je informatie over een bepaalde acteur, actrice, regisseur of film, dan is de IMDb-website je vriend. Alles wat ook maar enigszins interessant zou kunnen zijn is op die site te vinden. Wat veel mensen wellicht niet weten is dat de website ook een streamingdienst heeft, IMDb TV (voorheen FreeDrive). Amazon, de eigenaar van IMDb, heeft nu aangekondigd dat de dienst binnenkort ook beschikbaar komt in Europa. Nederland en België zijn als eerste aan de beurt. Om het geheel alvast wat momentum te geven wordt het aanbod verdrievoudigd en kan Netflix dus zijn borst nat gaan maken.

IMDb TV is gratis streaming kijken

IMDb TV bestaat sinds begin 2019 en is nog een vrij jonge speler binnen het streamingsegment. De gratis films die men gaat aanbieden vallen volgens de dienst onder de nomer ‘premium content’. Inmiddels weten we dat we titels als Captain Fantastic, La La Land, Drive, Donnie Darko en A Knight’s Tale kunnen verwachten. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen wereldwijd 34 miljoen gebruikers. Via een samenwerkingsverband met Warner Bros., Sony Pictures Entertainment en MGM Studios wordt het aanbod verder uitgebreid en hoopt Amzon met IMDb TV een geduchte concurrent voor Netflix te worden.

Niet vrij van reclames

De content op de nieuwe streamingsdienst is gratis en dat zorgt voor de nodige vraagtekens. Hoe kun je immers goede films en series gratis aanbieden? Het antwoord is logisch: de films en series worden onderbroken door korte reclameblokken. Volgens IMDb TV zijn de reclameblokken korter dan wat men gewend is, dat is mooi meegenomen. De dienst zou daardoor een prima alternatief kunnen zijn voor een groep kijkers die wel graag van goede content willen genieten zonder hiervoor te moeten betalen. Ideaal voor mensen die geen betaald Netflix account willen hebben.

IMDb TV was tot nu toe exclusief beschikbaar voor Amerikaanse klanten via de IMDb-website. Via de Amazon website was het bereikbaar via een apart kanaal op de Amazon Prime Video-app. Hoe de dienst in Europa wordt aangeboden is nog niet bekend.

Want

Reageer op artikel:
Met IMDb TV gaat Netflix er binnenkort een gratis concurrent bij krijgen
Sluiten