Jan de Raab
Jan de Raab Stuff 9 apr 2019

IKEA en Sonos slaan de handen ineen en presenteren de Symfonisk serie

Enige tijd geleden maakten IKEA en Sonos bekend te gaan samenwerken om het beste van twee werelden te combineren: een uniek ontwerp en een perfecte geluidservaring. Die samenwerking leidt tot een unieke serie producten onder de naam Symfonisk.

De ervaring van de twee toonaangevende bedrijven laat duidelijk zien waar men toe in staat is. De Symfonisk serie is een lust voor het oog met een oorstrelend geluid. Kortom, perfectie in huis is betaalbaar. De eerste twee producten zijn een tafellamp-speaker en boekenplank-speaker met wifi.

Unieke samenwerking tussen IKEA en Sonos

Het unieke karakter van IKEA is duidelijk herkenbaar in de tafellamp. Het is meer dan een sfeervol item door de impact van het design en de combinatie van de sublieme geluidskwaliteit van Sonos. In alle opzichten is de lamp een aanwinst voor je woning. Het brengt licht en geluid samen en laat zien hoe eenvoudig het is om je woning uitstraling te geven.

De boekenplankspeaker, die je zowel kan ophangen als neerzetten, is een slimme combinatie van geluid en opbergen. De geluidskwaliteit van Sonos geeft de Symfonisk productserie een bijzonder karakter en maken het functioneel. Kwalitatief geluid, ontwerp en technologie vormen zo een geheel en maken kwaliteit bereikbaar voor een breed publiek. De tafellamp en boekenplank zijn vanaf augustus verkrijgbaar bij IKEA.

Licht en geluid

Geluid is voor veel mensen een onmisbaar element in de woning en daarmee een belangrijke sfeerbepaler in huis, net als licht. Je favoriete muziek beluisteren in combinatie met de juiste sfeerverlichting maken van de woning een echt ‘thuis’. De dagelijkse sleur verdwijnt en je krijgt nieuwe energie om volledig opgeladen de week tegemoet te gaan.

IKEA en Sonos hebben elkaar gevonden in hun gedeelde passie voor ontwerp en kwaliteit. Die passie en hun doorzettingsvermogen leidde tot een zoektocht naar de meest ideale combinatie van licht en geluid. “Vanaf het begin was duidelijk dat we af wilden wijken van de traditionele standaard voor high-tech design”, aldus Iina Vuorivirta, één van de IKEA designers die betrokken was bij de ontwikkeling van de Symfonisk tafellamp. “Tegelijkertijd mocht het ontwerp op geen enkele manier afbreuk doen aan de geluidskwaliteit waar Sonos om bekendstaat. De tafellamp is deels geïnspireerd op een open haard: een object dat voor zowel warmte als geluid zorgt”.

Emotie, sfeer en gemak

De samenwerking met Sonos is voor IKEA een logische stap. Het hele concept wat heeft geleid tot de ontwikkeling van de Symfonisk serie, past bij de doelstelling van IKEA om meer slimme producten te maken voor gebruik in huis.

“Sfeer en gemak zijn onmisbaar voor de IKEA Home Smart producten. Dat zie je terug in de Symfonisk collectie: de combinatie van licht en geluid in de tafellamp zorgt ervoor dat er minder apparaten en snoeren nodig zijn. De boekenplank kun je met haakjes vastzetten op bijna elke plek, of gewoon horizontaal of verticaal neerzetten” volgens Björn Block, Business Leader van IKEA Home Smart.

Compatible met de Sonos-app

De producten uit de Symfonisk serie zijn compatibel met alle andere Sonos producten en kunnen worden aangestuurd vanuit de Sonos-app. Zowel de tafellamp als boekenplank zijn leverbaar in de kleuren wit en zwart. De adviesprijs voor de tafellamp-speaker is 179.- euro, terwijl de boekenplank-speaker een prijskaartje krijgt van 99.95 euro. Geen zin om te wachten tot augustus? Check dan hier de nieuwste speakers van Sonos.

WANT

Reageer op artikel:
IKEA en Sonos slaan de handen ineen en presenteren de Symfonisk serie
Sluiten