Redactie
Redactie Life 9 jan 2019

Maak je smart home compleet: Ikea brengt slimme rolgordijnen op de markt

Ikea introduceert eindelijk goedkope, slimme raamdekking – de laatste stap in je smart home. De raambedekking is Fyrtur gedoopt en is vanaf februari beschikbaar.

De slimme raambedekking is gemaakt van een “block-out”-weefsel, een ondoorzichtige stof die het zonlicht volledig zal stoppen. Er zal ook een doorzichtige variant op de markt verschijnen onder de noemer Kardilj. Ikea begon met het lanceren van smart-home-producten in 2017, toen het bedrijf een reeks slimme lichten op de markt bracht. Ook ging de meubelmuur een samenwerking aan met Sonos. De rolgordijnen zijn de volgende stap binnen deze strategie.

IKEA komt met slimme rolgordijnen

Slimme rolgordijnen van Ikea

Volgens Ikea kun je de jaloezieën onafhankelijk of als een groep bedienen, zodat je alle ramen in de woonkamer of slaapkamer tegelijkertijd kunt bedekken. Hiervoor hebt je de meegeleverde afstandsbediening nodig of de Apple HomeKit, Amazon Alexa (alleen in Amerika), Google Assistent of de eigen Tradfri-app van Ikea. In Nederland gaat de lichtdoorlatende versie voor 119 euro over de toonbank. De verduisterende Fyrtur kost 149 euro. Meer info vind je in de onderstaande video. 🔥Lees ook: ‘Zo creëer je de ultieme smart home’ 

FYRTUR rafknúnar myrkvunarrúllugardínur

IKEA FYRTUR rafknúnar myrkvunarrúllugardínur

Reageer op artikel:
Maak je smart home compleet: Ikea brengt slimme rolgordijnen op de markt
Sluiten