Redactie
Redactie Stuff 11 sep 2017

Ikea komt met app die iedere leek tot interieurontwerper omtovert

Ikea heeft nu een app ontwikkeld die gebruik maakt van Augmkented Reality (AR) om de struggle van een miskoop weg te nemen. Scheelt een hoop ellende op zondag in de Ikea. 

De nieuwe app van Ikea heet Ikea Place en laat je zien hoe meubels in je woning staan, simpelweg door je camera op de plek in de kamer te richten waar het meubelstuk moet komen te staan. Zelfs al heb je geen nieuwe meubels nodig, is dit een app die je wil hebben en uitproberen. Gewoon, omdat het heel tof is.

Ikea Place maakt het mogelijk om, zonder het bekwame oog te hebben van een interieurontwerper, je huis (virtueel) stijlvol in te richten. De visualisatie van 3D-versies van Ikea meubels moeten helpen om beter te visualiseren hoe meubels daadwerkelijk in je huis staan.

De app is geschikt voor iPhones met iOS 11, omdat die voorzien is van de AR Kit. Ikea Place is een van de eerste apps die gebruik maakt van Apple’s ARKit. iOS 11 is op dit moment nog niet beschikbaar, maar zal rond oktober te installeren zijn. Ikea Place zal rond die tijd ook beschikbaar zijn in de App Store.

Augmented Reality steeds meer dagelijkse realiteit

AR is een technologie die dichterbij is en op dit moment toegankelijker is voor het grote publiek dan virtual reality. Om AR te gebruiken hoef je niet te investeren in dure headsets of andere gear, maar heb je straks alleen je iPhone nodig.

De kans is groot dat je al bekend met met AR op je smartphone door Pokémon Go. De toepassing van AR in Pokémon Go was leuk, maar AR kan dus ook gebruikt worden voor hele praktische doeleinden. Het creëren van een Ikea showroom in je eigen kamer was nog niet eerder zo makkelijk en leuk.

Apple is niet het enige bedrijf dat bezig is met het ontwikkelen van AR-toepassingen voor smartphones. Zo kondigde Google een eigen versie van ARKit aan, genaamd ARCore. Programmeurs kunnen ARCore gebruiken om AR-apps te ontwikkelen voor Android.

Dit artikel verscheen al eerder op WANT.

Reageer op artikel:
Ikea komt met app die iedere leek tot interieurontwerper omtovert
Sluiten