Twitter laat weinig heel van BN’ers die zich tegen de coronaregels keren

Verschillende BN’ers (waaronder Famke Louise, Bizzey en Tim Douwsma) hebben ervoor gezorgd dat de hashtag #Ikdoenietmeermee trending is op Instagram. Zij gebruiken deze hashtag om aan te geven dat ze de regels tegen de verspreiding van corona niet meer respecteren. Dit zorgt vooral op Twitter voor veel ophef.

#ikdoenietmeermee is in het leven geroepen door artiesten die naar eigen zeggen voor een goede volksgezondheid zijn, maar wel grote twijfels hebben over de huidige maatregelen. Volgens hen worden de ouderen vergeten, staat de economie op instorten, wordt menselijk gedrag strafbaar gesteld en maken ze zich zorgen over hun eigen toekomst en die van de volgende generatie.

BN’ers introduceren de hashtag #Ikdoenietmeermee

Ze willen duidelijkheid. Dat is hun goed recht, maar de manier waarop ze dit proberen te forceren zorgt voor ophef. Ze laten weten de coronaregels van het kabinet per direct te negeren en roepen anderen op om hetzelfde te doen. Deze tegenbeweging bestaat uit verschillende BN’ers waaronder Famke Louise, Bizzey, Tim Douwsma, JeBroer, Thomas Berge, Brace en The Partysquad.

Deze oproep zorgt voor een tweedeling in BN’er land. Er is inmiddels namelijk ook een heuse tegenbeweging opgestaan. Onder andere Tim Knol, Claudia de Breij, Dolf Jansen, Roel van Velzen en Freek Vonk verzetten zich tegen deze oproep. Zo reageert laatstgenoemde op het bericht van Tim Douwsma: “Gebruik je invloed beter man. Ik heb je hoog zitten. Hier bereik je niets mee.”

Andere BN’ers grijpen in

Ook Claudia de Breij richt zich tot de #Ikdoenietmeermee BN’ers. Zij maakt duidelijk dat zo nooit neerbuigend zal zijn over deze artiesten en dat ze zelfs dol is op de muziek van Bizzey. Ze snap ook dat deze mensen vragen hebben, maar is het absoluut niet eens met hun actie: “ de conclusie #ikdoenietmeermee vind ik zo egoïstisch en lui.”

Ook op Twitter zorgt de hashtag voor veel ophef. BN’ers als Michiel Veenstra en Tim Hofman nemen geen blad voor de mond en halen hard uit. Laatstgenoemde komt zelfs met een hilarisch plan om de #ikdoenietmeermee BN’ers uit te dagen.

Ook politici en zorgmedewerkers roepen op om afstand te nemen van deze actie. recoveryverpleegkundige Don Roelofsen nodigt de #ikdoenietmeermee-steuners zelfs uit om een keer mee te lopen op IC. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhof richt zich juist op de volgers van deze artiesten. “Of het nou je favoriete zanger is, een drukke rapper of je broer, laat ze weten dat we snappen dat het ook voor hen nare tijden zijn, maar een dodelijk virus is geen spel waar je even mee kunt stoppen. #Coronadoetwelmee’’

Twitter reageert op #Ikdoenietmeermee

Veel mensen op Twitter zijn een stuk harder in hun toon. Hoewel er ook mensen zijn die zich aansluiten bij #Ikdoenietmeermee, is het overgrote deel tegen. En dat schuiven ze niet onder stoelen of banken.

Regels zijn regels

Inmiddels heeft het Openbaar Ministerie laten weten dat artiesten en BN’ers die de coronaregels overtreden een boete riskeren. “Wie de regels en wetten willens en wetens overtreedt, riskeert een boete”, aldus een woordvoerder. “Dat geldt voor de coronaregels. Maar ook als je 130 kilometer per uur rijdt op een plek waar de limiet 100 kilometer per uur is.”

Lees ook: Arjen Lubach fileert coronatestbeleid en Hugo de Jonge

Reageer op artikel:
Twitter laat weinig heel van BN’ers die zich tegen de coronaregels keren
Sluiten