Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Eten & Drinken 5 apr 2018

5 overheerlijke Ierse whiskey’s onder de 50 euro

Bij whisky denk je waarschijnlijk meteen aan Schotland, maar vergeet niet dat er meer landen zijn waar ze goed kunnen distilleren. Ook een eiland verderop weten ze namelijk wel hoe je een smaakvolle whisky moeten maken. Of zoals de Ieren zelf zeggen: whiskey. Wij doken de slijterij in en gingen op zoek naar het beste van Ierse bodem onder de vijf tientjes.

1. Jameson – €17,50

Ooit een Irish coffee gedronken? Dan is de kans groot dat er Jameson in zat. Dit is zonder twijfel de bekendste whiskey uit Ierland en dat is ook niet zo vreemd. Hij is goedkoop, smaakt prima en is veelzijdig. Zo smaakt hij prima met een paar blokjes ijs, maar laat hij zich ook makkelijk mixen. Vandaar dat dit de nummer één whiskey is als je een cocktail maakt of koffie gaat zetten op z’n Iers. Je koopt hem hier.

Ierse whiskey whisky whiskey's Ierland

2. Knappogue 12 year – €42,95

Net als de Jameson is ook dit een Ierse whiskey die geschikt is om zowel puur te drinken, als om cocktails mee te maken. Het grote verschil is dat de Knappogue wat complexer is. Hij is op vat gerijpt en dat geeft hem tonen van honing en vanille. Een smaakvolle whiskey die gemakkelijk drinkt en perfect is voor een klassieke Old Fashioned. Je koopt hem hier.

Ierse whiskey whisky whiskey's Ierland

3. Connemara – €18,95

Dat ook de Ieren een prima single malt kunnen maken bewijst deze whiskey. Connemara is turf gestookt en dat geeft hem net even wat meer complexiteit. Ben je een beginnende whiskydrinker? Laat je hier dan niet door afschrikken. De Connemara heeft namelijk een zoete moutsmaak waardoor hij lekker wegdrinkt. Bij Drankgigant is hij nu in de aanbieding.

Ierse whiskey whisky whiskey's Ierland

4. Powers Signature – €42,95

Deze whiskey wordt gerijpt op vaten die eerder gebruikt zijn voor sherry en dat proef je. Dit geeft de whiskey namelijk een fruitige smaak met tonen van geroosterde eiken en de bitterheid van tannine. Daarnaast kun je rode vruchten proeven en is ook een hint van kruiden niet te ontkennen. Een mooie diep gouden whiskey die je het beste puur of met een klontje ijs kunt drinken. Je koopt hem hier.

Ierse whiskey whisky whiskey's Ierland

5. Green Spot – €39,95

Ben je op zoek naar pit? Dan raden we je aan om een fles Green Spot in huis te halen. Deze whiskey is volledig gerijpt in een acht jaar oude middleton pot still. Hierdoor slaat de zoete, rijke smaak over in een geweldige pittigheid. Een bijzondere whiskey met aroma’s van gedroogd fruit, appel en noten. Je koopt hem hier.

Ierse whiskey whisky whiskey's Ierland

Schotse whisky

Geen fan van Ierse whiskey en heb je liever whisky zonder een ‘e’? Geen nood! Voor jullie hebben we hieronder een aantal overheerlijke en betaalbare single malt’s voor je klaar staan.

5 overheerlijke Schotse single malt Whisky’s onder de 35 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 overheerlijke Ierse whiskey’s onder de 50 euro
Sluiten