Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 7 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Idris Elba wordt geen James Bond, maar de vervanger van Will Smith

Er was onlangs nogal wat commotie rondom Suicide Squad. De weinig succesvolle film krijgt ondanks de tegenvallende ontvangst een vervolg. Altijd makkelijk als je als filmmaatschappij, Warner Bros. In dit geval, voldoende geld hebt om de flop een vervolg te geven. Een kink in de kabel was er wel, de beoogde steracteur, Will Smith, had andere plannen. Dus moest men het hele schema gaan omgooien of op zoek gaan naar een vervanger. Dat laatste werd gedaan door een beroep te doen op Idris Elba.

Goed gesprek met Idris Elba

De website ‘The Hollywood Reporter’ bracht als één van de eerste het verhaal naar buiten dat er gesprekken zouden worden gevoerd met de acteur. Naar verluid was er een week geleden al een gesprek gepland en verliep het zo goed dat de rol hem bijna niet meer kan ontgaan. Voor zowel regisseur James Gunn als Warner Bros was Elba de eerste en enige keuze na het wegvallen van Will Smith. Daarnaast zou men zo razend enthousiast zijn over het script, eveneens geschreven door Gunn, dat er sneller wordt gecast dan de planning in eerste instantie aangaf.

Geen sequel maar een relaunch

Ondanks het feit dat er in de volksmond wordt gesproken van Suicide Squad 2 is het zeker geen sequel. Bronnen dichtbij de film hebben het eerder over een remake of een relaunch dan een vervolg. Het gerucht gaat dat Gunn ook gebruik zou willen maken van DC-personages die in de eerste versie van de film niet voorkwamen. Zeker is in ieder geval wel dat Deadshot en Harley Quinn wel in de relaunch meespelen.

Ook voor James Gunn biedt Suicide Squad nieuwe kansen. Vorig jaar werd hij door Marvel aan de kant gezet als vergelding voor het maken van een paar misplaatste grappen op het sociale platform Twitter. Of dat terecht was, lees je hier.

Eerste releasedatum: 5 augustus 2021

Hoe de voltallige cast van de nieuwe Suicide Squad eruit zal zien is nog onzeker. Voorlopig draait de geruchtenmachine op volle toeren en kunnen we alleen hopen dat de meeste bekende namen terug zullen keren. Zo zal Margot Robbie dan terugkeren als Harley Quinn en zal Joel Kinnaman opnieuw de rol van Rick Flag op zich nemen. Wellicht zal Jared Letto opnieuw de rol van The Joker gaan spelen.

Hoeveel er van die geruchten ook daadwerkelijk kloppen zal de tijd uit moeten wijzen. De eerste filmdagen staan in ieder geval gepland voor oktober dit jaar, terwijl als eerste releasedatum 5 augustus 2021 wordt genoemd.

Geen James Bond dus?

We zaten eigenlijk te wachten op het nieuws dat Idris Elba de nieuwe James Bond wordt, maar dat gaat niet gebeuren. Onlangs legde hij zelf uit waarom hij de rol afslaat en dat kun je hier lezen. Wie wel de nieuwe 007 gaat worden? Volgens de boomakers maakt deze baas uit Peaky Blinders een goede kans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Idris Elba wordt geen James Bond, maar de vervanger van Will Smith
Sluiten