Idris Elba op Netflix en Disney+: zijn 11 beste films volgens Rotten Tomatoes

Hij heeft een Ghanese moeder, zijn vader komt uit Sierra Leone en zelf is hij een Engelsman. Idris Elba heeft een behoorlijk kleurrijke achtergrond, maar zijn CV is zowaar nog diverser. De Britse acteur heeft namelijk echt van alles gespeeld. Van geanimeerde waterbuffel tot mythologische held en van politieagent tot sadistische commandant. Hij kan het allemaal en veel van zijn beste werk is te vinden op Disney+ en Netflix.

We zijn in het oeuvre van Idris Elba gedoken en hebben met behulp van Rotten Tomatoes de pareltjes eruit gevist die te vinden zijn op Netflix en Disney+. Bijna al zijn topfilms (en één serie) zijn namelijk te zien op een van deze streamingdiensten. Deze films hebben we vervolgens allemaal voor je op een rij gezet. We hadden dit kunnen doen op score, maar hebben er uiteindelijk voor gekozen om juist de films waarin Idris Elba het beste tot zijn recht komt bovenaan te zetten.

De beste films (en één serie) met Idris Elba op Netflix en Disney+

1. Luther

Score op Rottentomatoes: 88%
Te zien op Netflix

In Luther is Idris Elba te zien als John Luther. Een inspecteur die briljant is in zijn werk, maar er wel zijn eigen regels en wetten op nahoudt. Hij is de schrik van iedere crimineel, maar ook voor zichzelf. Hij lijkt soms gedreven door een drang tot zelfvernietiging. In de serie gaat Luther de strijd aan met de grootste psychopaten, maar moet hij het ook opnemen tegen zijn eigen demonen. Een interessant karakter dat door Idris Elba op overtuigende wijze tot leven wordt gebracht.

2. Beasts of No Nation

Score op Rottentomatoes: 92%
Te zien op Netflix

Idris Elba was ook te zien in één van de eerste Netflix Originals. De acteur schitterde namelijk als sadistische commandant in Beasts of No Nation. In deze film volgen we het verhaal van Agu. Een kind die zijn familie kwijtraakt en wordt gedwongen om zich aan te sluiten bij een leger huurlingen. De door Idris Elba gespeelde commandant staat aan het hoofd van het leger en dwingt Agu in een nieuw leven vol oorlog en wreedheden.

3. Molly’s Game

Score op Rottentomatoes: 82%
Te zien op Netflix

In 2017 verscheen het waargebeurde verhaal van skiester Molly Bloom. Deze dame wist zich niet te kwalificeren voor de Olympische Spelen en besloot dat het tijd was voor een carrièreswitch. Ze zette de lange latten bij het grofvuil en werkt zich vervolgens op tot organisator van underground pokertoernooien voor de absolute elite. Een bizar waargebeurd verhaal waarin Idris Elba de advocaat van Molly Bloom speelt.

4. The Jungle Book

Score op Rottentomatoes: 94%
Te zien op Disney+

Een film waarin je Idris Elba niet ziet maar wel hoort is The Jungle Book. Deze vernieuwde versie van het welbekende Disney verhaal verscheen in 2016 en had een cast om u tegen te zeggen. Vele grote namen kwamen voorbij in de aftiteling, waaronder dus ook Idris Elba die de stem van slechterik Shere Khan op zich nam. Een uitstekende keuze.

5. Pacific Rim

Score op Rottentomatoes: 72%
Te zien op Netflix

Gigantische robots die het opnemen tegen nog grotere monsters. Beter kunnen we deze heerlijke actiefilm van Guillermo del Toro niet samenvatten. Het is aan de bestuurders van deze robots om de aarde te redden en daar is Idris Elba er eentje van. Een charismatische held die we vooral zullen onthouden dankzij de epische speech die hij aflevert. Today we are canceling the apocalypse!

6. Thor: Ragnarok

Score op Rottentomatoes: 93%
Te zien op Disney+

Je zou het bijna vergeten, maar Idris Elba was maar liefst vijf keer te zien in een Marvel film. Vier daarvan vind je in deze lijst (Thor: The Dark World schoot toch echt tekort). In al deze films is hij te zien als Heimdall. De Asgardian die alles kan en zien en horen, en daarom werd verkozen om de Bifrost te bewaken. De grote van zijn rol verschilt per film, maar dat neemt niet weg dat hij regelmatig erg belangrijk was voor het verhaal.

7. Avengers: Infinity War

Score op Rottentomatoes: 85%
Te zien op Disney+

8. Thor

Score op Rottentomatoes: 77%
Te zien op Disney+

9. Avengers: Age of Ultron

Score op Rottentomatoes: 75%
Te zien op Disney+

10. Zootopia

Score op Rottentomatoes: 98%
Te zien op Disney+

De stem van Idris Elba was in 2016 niet alleen in The Jungle Book, maar ook in Zootopia te horen. Een animatiefilm waarin de Britse acteur de rol van waterbuffel/politiechef op zich nam. Niet zijn grootste rol, maar volgens Rotten Tomatoes wel de beste film waarin Idris Elba te zien horen is. Zootopia is dan ook zeker een aanrader als je een goede animatiefilm voor kinderen kunt waarderen

11. Finding Dory

Score op Rottentomatoes: 94%
Te zien op Disney+

Volgens Rotten Tomatoes is ook de op één na beste film met Idris Elba een animatiefilm, namelijk Finding Dory. In dit vervolg op Finding Nemo speelt de acteur een zeeleeuw. Niet zijn meest gedenkwaardige rol, maar wel een hele vermakelijke film.

Lees ook: Fan van Brad Pitt? 7 topfilms op Netflix die je gezien moet hebben

Reageer op artikel:
Idris Elba op Netflix en Disney+: zijn 11 beste films volgens Rotten Tomatoes
Sluiten