Alrik de Jong
Alrik de Jong Human Interest 26 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

11 iconische album covers met 1,5 meter social distancing

Het ontwerpersduo Paco Conde & Beto Fernandez van Activista Los Angeles heeft elf iconische album covers opnieuw ontworpen om het belang van social distancing aan te geven. De personen op de hoezen staan nu op 1,5 meter afstand. Briljant.

Het belang van social distancing kan op veel manieren benadrukt op en vooral creatieve mensen blijken er goed in om de boodschap duidelijk te maken. Muzikanten geven huiskamerconcerten, cartoonisten maken briljante cartoons en illustraties. En dan heb je natuurlijk nog Arjen Lubach, met deze geniale video.

Social distancing album covers

Nu aandacht voor Paco Conde en Beto Fernandez van Activista Los Angeles. We hebben het hier niet zo maar over ontwerpers. In 2017 plaatste het Amerikaanse tijdschrift Forbes het duo in de top 100 meest creatieve mensen op aarde. Dan kun je aardig wat bedenken met je geest. Bekijk hun iconische ontwerpen van album covers met een alles overkoepelende boodschap: doe aan social distancing!

Eerst zie je de social distancing-versie en als je naar rechts schuift zie je de normale album cover. Lees hiermeer over het project.

1. Kraftwerk – The Man Machine

2. Fleetwood Mac – Rumours

3. Kiss – Destroyers

4. The Beatles – Abbey Road

The Beatles en social distancing. Onze favoriet in dit rijtje album covers.

5. Ramones – Anthology

6. N.W.A. – Straight Outta Compton

7. The B-52’s – Wild Planet

8. Blondie – Blondie

9. Queen – Queen II

10. U2 – The Joshua Tree

11. AC/DC – Highway to Hell

Kunstenaars en album covers

De banaan van Andy Warhol op de platenhoes van The Velvet Underground heeft niets te maken met social distancing. De street-art van Banksy op de platenhoes van Blur ook niet. Toch is deze verzameling album covers die ontworpen zijn door kunstenaars een reden om nog heel even door te klikken.

Check ook: 14 uitspraken van Johan Cruijff die relevant zijn in tijden van crisis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
11 iconische album covers met 1,5 meter social distancing
Sluiten