Als het aan Ian McKellen ligt, speelt hij Gandalf in de ‘Lord of The Rings’-serie

Een maand geleden werd bekend gemaakt dat Amazon de televisierechten van de Lord of The Rings heeft gekocht. Wat de mediagigant daar precies mee wil gaan doen is nog onbekend, maar je hoeft geen Nobelprijswinnaar te zijn om te snappen dat de film trilogie dus weer terugkomt. Geweldig nieuws voor de fans natuurlijk en dat wordt nu nog beter. Ian Mckellen heeft namelijk aangegeven dat hij weer de rol van Gandalf op zich wil nemen.

Samen met Frodo is de duizenden jaren oude tovenaar verreweg het meest bekende karakter uit het boek en de films. Voor veel fans is Gandalf een absolute legende en dat is mede te danken aan Ian McKellen. De Britse acteur loopt inmiddels tegen de tachtig, maar dat is aan de beste man absoluut nog niet te merken. Van films tot toneel, deze kwieke baas is nog veel te druk om achter de geraniums te gaan zitten.

Er is maar één Gandalf

Onlangs was hij te gast bij Graham Norton’s radio show en natuurlijk kwam de de aanstaande televisieserie voorbij als gespreksonderwerp. Welke acteur gaat McKellen opvolgen om de grootse tovenaar op beeld tot leven te brengen? Op die vraag reageerde hij lichtelijk geschokt: “Hoe bedoel je een andere Gandalf?”

Duidelijk taal zoals we van hem gewend zijn dus. Gezien zijn leeftijd wordt er maar vanuit gegaan dat hij hier geen zin meer in heeft, maar dat blijkt dus een flinke misrekening. McKellen heeft naar eigen zeggen nog geen “ja” gezegd tegen de rol, omdat hij simpelweg nog niet gevraagd is. Hij is er zelf in ieder geval zeker van dat hij het nog gemakkelijk kan doen: “Gandalf is meer dan zevenduizend jaar oud, dus ik ben zeker nog niet te oud.”

En dat hij af en toe op de set een dutje doet, nemen we hem niet kwalijk:

We kunnen alleen maar hopen dat Amazon dit ook gehoord heeft en alsnog het kaartje van McKellen uit de rolodex vist. Het zou voor ons, en alle andere liefhebbers, in ieder geval een extra reden zijn om deze Lord of The Rings serie nog beter in de gaten te houden.

Reageer op artikel:
Als het aan Ian McKellen ligt, speelt hij Gandalf in de ‘Lord of The Rings’-serie
Sluiten