Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 6 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Hyundai Prophecy is een zinnenprikkelende mix tussen Porsche en Tesla

De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai toont een nieuw model aan de wereld. Deze zou in Genève geïntroduceerd worden, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Dit hield Hyundai niet tegen om toch wat informatie over de nieuwe conceptauto te lanceren. Wat allereerst in het oog springt uitgesproken design van de zogeheten Prophecy.

Uitgesproken design

Het exterieur doet denken aan de Porsche Taycan. Een lage sportieve auto met een lange coupé-lijn. Deze lijn moet de aerodynamica ten goede komen. De voorkant heeft dan weer wat trekken van de Tesla Model 3. Een beetje een mix van beide auto’s, dus. Verder heeft de Hyundai Prophecy achter een soort grille en een dikke spoiler waar het remlicht ingebouwd zit. Tot slot valt op dat de lichten opgebouwd lijken uit pixels.

Hyundai Prophecy
(Afbeelding: Hyundainews.com)

Interieur Hyundai Prophecy

Dat het een conceptauto is, geen geheim. Zo vind je in het interieur van de Hyundai geen stuur maar joysticks. Hyundai geeft aan met autonoom rijden bezig te zijn en wil dat op deze manier aan ons vertellen. Verder valt op dat er veel ruimte in het interieur is en de deuren tegengesteld openen. In het interieur wordt veel gebruik gemaakt van schermen. Het design van de Hyundai Prophecy moet ‘Sensuous Sportiness’ voorstellen volgens de Zuid-Koreaanse autobouwers. Dit is niet de eerste auto die met die gedachte ontworpen is. De Hyundai 45 deelde dezelfde filosofie.

Helaas is er verder weinig bekend over de Hyundai. De focus van de conceptauto lag vooral op het design. Verder is bekend dat het een elektrische auto is. Over aandrijflijnen, actieradius, prestaties of eventuele productie is (nog) niks bekend. Wat de toekomst ons biedt is nog onduidelijk, maar we zullen ongetwijfeld dingen terug gaan zien uit deze Hyundai Prophecy concept.

The Batman Batmobile
Hyundai Prophecy Concept
(Afbeeldingen: Hyundainews.com)

Geïnteresseerd in elektrische auto’s? Lees dan hier het artikel over de Porsche Taycan 4s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TheVerge

Reageer op artikel:
Hyundai Prophecy is een zinnenprikkelende mix tussen Porsche en Tesla
Sluiten