Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 12 sep 2019

Jennifer Lopez blaast filmpers omver met Hustlers: ‘Ze verdient een Oscar’

Jennifer Lopez bewijst in Hustlers dat 50 het nieuwe 30 is. Maar ze is veel meer dan de sexy paaldanseres Ramona Vega. De film is in première gegaan op het Toronto Filmfestival en de filmpers is verrukt. Er wordt al geroepen om een Oscar.

Hustlers, over stripdanseressen die bankiers oplichten

Hustlers is een op feiten gebaseerd tragikomisch misdaaddrama, waarin vrouwen zich op het criminele pad begeven om te overleven. Stripdanseres Destiny (gespeeld door Constance Wu) moet haar gezin onderhouden met het geld dat ze verdient met strippen en paaldansen. Mannen overladen haar met fooien, maar die moet ze allemaal inleveren en daar is ze klaar mee. Ze besluit haar klanten, de miljonairs van Wall Street, zelf te benaderen en op te lichten.

? Check ook: 8 sexy rode loper-looks tijdens de première

Jennifer Lopez speelt stripper Ramona Vega, een veteraan die Destiny begeleidt en helpt bij het opzetten van haar zwendel. Ze moet wel, want het zijn moeilijke tijden voor zichzelf en andere stripdanseressen. Bovendien zijn de verwende en verwaande Wall Street-miljonairs slachtoffers waarbij het schuldgevoel nihil is. “Er is honger naar dit soort verhalen”, zegt Jennifer Lopez tegen Metro. “Dit soort camaraderie met mannen zien we al decennia lang, nu is het tijd om de aandacht te verschuiven naar vrouwen.”

Hustlers Trailer #2 (2019) | Movieclips Trailers

Check out the official Hustlers Trailer starring Constance Wu! Let us know what you think in the comments below. ►Buy Tickets for Hustlers: https://www.fandango.com/hustlers-218764/movie-overview?cmp=MCYT_YouTube_Desc Want to be notified of all the latest movie trailers? Subscribe to the channel and click the bell icon to stay up to date.

Bij Jennifer Lopez als paaldanseres die andere stripdanseressen helpt bankiers op te lichten, denk je niet direct aan een Oscar. “Ik moet zelf ook toegeven dat dit het moeilijkste werk is uit mijn hele carrière. Acrobaten die in een bar werken en exotische danseressen hebben een bizar leven, dat ik in zes weken eigen moest maken”, zegt Lopez. Als je de eerste reacties leest, is ze daar aardig in geslaagd en kan ze zich vast opmaken voor de Oscars. Op de toonaangevende filmrecensiewebsite Rotten Tomatoes opende de film met een ongekend hoge score van 90 procent. Ter vergelijking: Once Upon a Time in Hollywood staat op 85 procent. Nog indrukwekkender zijn de recensies van de grote internationale media.

‘Jennifer Lopez een Oscar? You better believe it’

“Dit is een van de meest memorabele optredens in de recente filmgeschiedenis. Jennifer Lopez glijdt met speels gemak door Hustlers. Ze heeft alles totaal onder controle, net als haar karakter in de film. Een overweldigende wending in haar carrière”, schrijft The Guardian.

Hustlers, jennifer lopez, oscar, reacties
Bron: STXfilms Bron: STXfilms

“Dat Oscar-geklets over de onthullende, genuanceerde en emotionele wending van Jennifer Lopez als een briljante oplichter en exotische danseres in Hustlers is geen grap”, schrijft IndieWire, dat de film de maximale score geeft. Rolling Stone: “Een Oscar-nominatie voor Jennifer Lopez als beste actrice? You better believe it. Haar optreden in Hustlers is oogverblindend, diep en opwindend.”

Het nieuwe ‘sexy’

Naast haar acteerprestaties, wordt Jennifer Lopez door de filmpers ook bejubeld vanwege haar uiterlijk. En daar mag ook best een compliment over uitgedeeld worden. Het is nauwelijks te geloven dat deze wereldster al 50 jaar oud is. Maar tegenover Metro spreekt ze liever over ‘we’. “Vrouwen worden tegenwoordig met een andere houding oud. We zijn even fit als vrouwen van twintig en de manier waarop er naar ons wordt gekeken is veranderd. We zijn aantrekkelijke vrouwen met meer zelfvertrouwen dan voorheen. En dat is erg sexy voor mannen van elke leeftijd.”

De film draait nu in de Nederlandse bioscopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jennifer Lopez blaast filmpers omver met Hustlers: ‘Ze verdient een Oscar’
Sluiten