Moeite met afvallen? Deze 4 succesverhalen helpen jou op weg

Je gedachten zullen niet direct naar Reddit afdwalen als je aan afvallen denkt, maar niks is minder waar: deze community is ontzettend actief. Op de pagina worden doelen en persoonlijke verhalen gedeeld. De gebruikers hebben tezamen tonnen aan kilo’s verloren met een gemiddelde van 19,5 kilo per gebruiker. Hoe ze dat deden, delen ze in deze vier succesverhalen. Wat je in ieder geval niet moet doen als je efficiënt wil afvallen, zijn deze tien dingen

Scrivener83, viel 47,5 kilo af

Deze man heeft hard moeten werken, maar het resultaat mocht er dan ook zijn. Hij viel 47,5 kilo af in een half jaar tijd. Hoe? Door zijn creditcard en contact geld thuis te laten als hij de deur uitging. Boodschappen doen liet ‘ie over aan zijn vrouw. Op deze manier kon hij niet in de verleiding komen. Tegelijkertijd kocht zijn vrouw geen koekjes en chips. Na een tijdje doorbrak hij de gewoonte om junk food te eten, waardoor hij tientallen kilo’s afviel. En mooi bijkomend voordeel: hij was aan het einde van de rit achtduizend dollar rijker.

acciointernet, viel 15 kilo af

Heb je geen partner die je er doorheen kan slepen, maar wel een hond? Wellicht biedt het beestje een uitkomst. Acciointernet is geen fervent sportman, maar wandelde wel tweemaal daags dertig tot veertig minuten met zijn hond. Eén keer ‘s ochtends en één keer ‘s avonds. Therapeutisch, aldus deze Reddit-gebruiker. Tijdens de wandeling luisterde hij naar podcasts, muziek of belde hij met zijn familie, terwijl de zon op- of onderging. Win-win.

 

Sarahboola, viel 50 kilo af

Deze gebruiker heeft een goede tip voor mensen die willen afvallen, maar er hard mee struggelen. Het is volgens haar eigenlijk heel simpel: houd je gewoon zo goed mogelijk aan je dagelijkse doelstelling. Een dipje is niet erg, je faalt pas als je stopt met diëten. Ook mag je één perfecte dag niet vergelijken met tien dagen die gewoon prima gingen, want die zijn veel waardevoller. Begin klein en bouw op. Het resultaat moge duidelijk zijn. Sarahboola is namelijk vijftig kilo afgevallen.

xBinx, viel 27,5 kilo af

Deze gebruiker begon met een dieet dat hoofdzakelijk is gebaseerd op weinig calorieën per dag. Gemiddeld eet je dagelijks 2.000 (vrouwen) tot 2.500 calorieën (mannen), maar deze gebruiker bracht dat terug naar 1.400. Toen ze daar eenmaal aan gewend was, heeft ze haar dieet nog enigszins bijgesteld naar twaalfhonderd calorieën per dag. Je zou zeggen dat je hongerig door je dagen heen zou gaan, maar voor xBinx werden groente zoals broccoli en groene bonen haar snoepmaaltijden. Een handje borrelnootjes is al snel goed voor ruim honderd calorieën, terwijl honderd gram broccoli slechts 37 calorieën telt. Reken uit je winst. Ze kon zelfs nog eens een minder gezonde snack als ijs of cheese cake nuttigen, maar dan in kleinere porties.

Meer over verhalen afvallen?

Als dit artikel je heeft geïnspireerd, lees dan ook dit artikel over het bouwen van een voedingsschema dat echt voor je werkt. Voor alle tips, tricks en goede adviezen verwijzen we je graag door naar ons dossier over voeding, afvallen, sporten en meer.

 

Reageer op artikel:
Moeite met afvallen? Deze 4 succesverhalen helpen jou op weg
Sluiten