Avengers: Endgame schrijver onthult wie Hulk in de Soul Stone zag

Avengers: Infinity War en Endgame kun je gerust volgepropte films noemen. Een hoop personages, plotlijnen en Infinity Stones moesten samengebracht worden voor de finale. Daar is niks mis mee, maar daardoor moesten helaas ook een hoop scènes geschrapt worden.

Diehard fans bleven dan ook met veel vragen over. Zoals: wie zag Hulk in de Soul Stone? Tijdens Infinity War werd Thanos in de Soul Stone gezogen, waarin de Soul World huist. Daar zien degenen die de steen gebruiken de directe gevolgen van hun eigen acties. Thanos zag er een jonge versie van Gamora, maar hij was niet de enige die de Soul Stone gebruikte.

Wat zag Hulk in de Soul Stone?

Ook Tony Stark pakte de Infinity Stone op, en zag er een oude versie van zijn dochtertje in. Althans, dat was de bedoeling. Marvel Studios had al een scène gefilmd waarin Netflix-ster Katherine Langford zijn dochter speelde, uit 13 Reasons Why. Uiteindelijk werd die scène geschrapt.

Maar wat zag onze grote groene vriend Hulk dan? Hij was immers de eerste goeierik die de snap uitvoerde. Dat is een vraag waarmee fans sinds de release van Avengers: Infinity War achterbleven,  maar gelukkig hebben ze nu alsnog een antwoord gegeven.

Marvel schrijver geeft antwoord

Op Twitter beantwoordde Avengers: Endgame schrijver Christopher Markus  afgelopen maandag vragen van fans. Daar onthulde hij dat Bruce Banner inderdaad naar de Soul World is geteleporteerd, waar hij Hulk tegen kwam.

De boze, koppige versie van zichzelf. De scène zou dus zorgen voor de hoognodige confrontatie tussen de twee kanten van Banner: zijn menselijke zelf, en zijn agressieve alter-ego, Hulk.

Helaas is het idee nooit daadwerkelijk gefilmd. Markus grapt dat Mark Ruffalo wel kwam opdagen, maar dat Hulk niet zijn trailer uit wilde komen. Het was in ieder geval een passend moment geweest, juist omdat Banner eindelijk in de laatste films een middenweg tussen zijn twee kanten wist te vinden: Smart Hulk.

Het ontstaan van Smart Hulk

Een personage dat Marvel Studios begon te ontwikkelen tijdens het opnemen van Thor: Ragnarok. Endgame VFX-supervisor Dan DeLeeuw vertelde eerder al meer over de eerste test met Smart Hulk:

“Mark was gewoon een beetje aan het improviseren, hij probeerde te typen op een computertoetsenbord en dat kon hij niet omdat zijn vingers te groot zijn, dus hij werd boos en schopte een tafel omver. Het bleef zo grappig omdat het Banner was die vast zit in een lichaam dat niet in deze wereld past,” aldus DeLeeuw. “En het was grappig omdat je Marks gezicht en gezichtsuitdrukking zo goed kon zien, en zo ontstond het idee om een beetje meer Mark in de Hulk te stoppen, in het ontwerp.”

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame schrijver onthult wie Hulk in de Soul Stone zag
Sluiten