Redactie
Redactie Life 7 apr 2017

Mag een werkgever bij je sollicitatie naar je huidige salaris vragen?

Eén van de spannendste en, met de juiste uitkomst, tofste aspecten van solliciteren is de salarisonderhandeling. Jouw hele strategie om een hoger salaris uit het vuur te slepen kan in de war worden gegooid door een potentiële nieuwe werkgever die je vraagt een recente loonstrook te laten zien. Hoe zit dat precies?

Verbod in New York

In New York zijn werknemers momenteel in een staat van euforie nu het daar werknemers is verboden om sollicitanten te vragen naar hun vorige loon. Die euforie is te begrijpen: een nieuwe baan is de kans bij uitstek om een mooie loonstijging te bewerkstelligen. Indien een nieuwe werkgever jou ziet als de perfecte kandidaat, wil jij er natuurlijk minimaal een paar honderd euro in de maand op vooruit gaan.

Dilemma

Maar dan komt dat verzoek: laat je loonstrook eens zien. Een dilemma voor de onderhandelingen, want dan ziet die mogelijke nieuwe werkgever dat jij blufpoker speelt en dat jij bij jouw huidige werkgever helemaal geen €3750 bruto per maand verdient, maar €3000. En dan ineens is die door jou gewenste €4250 mijlenver weg. In New York is dit ‘voordeel’ voor werkgevers nu verboden. De maatregel breidt zich snel uit: ook in Massasuchusetts en Philadelphia geldt zo’n verbod.

Wat is jouw recht?

Het doet je wellicht afvragen: moet zo’n regel ook in Nederland worden ingevoerd? Vanuit die optiek is het handig om te weten dat een bedrijf het recht heeft om een sollicitant naar zijn of haar loonstrook te vragen. Als sollicitant ben je echter niét verplicht om aan dit verzoek te voldoen. Je mag op basis van eventueel weigeren van dit verzoek dan officieel ook niet afgewezen worden.

Moet Nederland het voorbeeld van New York volgen?

Je hoeft dus niet je kaarten op tafel te leggen als bij een sollicitatie gevraagd wordt naar je huidige verdiensten. Toch is dit een lastige situatie, want voor je gevoel werkt het niet alleen in je nadeel als je jouw huidige salaris kenbaar maakt; als je dit niét doet ben je wellicht bang dat je niet integer overkomt.

Daarom is het misschien helemaal niet zo gek als Nederland het voorbeeld van New York volgt. Wat je gaat verdienen zou toch los moeten staan van wat je in een huidige functie krijgt? Uiteindelijk draait het onderhandelen over salaris om één ding: hoe graag willen beide partijen samenwerken en hoeveel water zijn zij bereid om bij de wijn te doen?

[socialpoll id=”2433262″]

Reageer op artikel:
Mag een werkgever bij je sollicitatie naar je huidige salaris vragen?
Sluiten