Jan de Raab
Jan de Raab Stuff 11 jan 2019

Vind je een Macbook te duur? Dan heeft Huawei het perfecte alternatief

Natuurlijk is er op de CES-beurs veel aandacht voor de meer gangbare consumentenelektronica, zoals huishoudelijke apparaten, maar er was echter meer wat de aandacht trok van de oplettende bezoeker. Zo wist Huawei de aandacht op zicht te vestigen met de presentatie van de verbeterde MateBook 13. Strikt genomen is het een ‘light’ uitvoering van Huawei’s succesvolle MateBook X Pro. Het herbergt alle kenmerken, zowel op het gebied van de prestaties als de levensduur van de batterij en neigt daarmee een gedegen concurrent van Apple’s MacBook Air te worden.

Huawei’s antwoord op Apple

Huawei’s nieuwe MateBook 13 is voorzien van een 13-inch scherm en heeft een resolutie van 2160 x 1440. Intel’s nieuwste Whiskey Lake Core-processors zorgen voor de nodige flexibiliteit als het gaat om het instellen van het scherm. Diezelfde flexibiliteit zie je terug bij de keuze voor de grafische kaart. Zo kun je kiezen voor een Nvidia GeForce MX150 grafische kaart, iets wat je zeker niet zult aantreffen bij de MacBook Air. Met name voor gamers is dat een interessante optie. Ook wat betreft de opslagruimte is Huawei flexibel, zo kun je kiezen voor een schijf van 256 GB of 528 GB.

Lekker dunne randen rondom de display

Ook als het gaat om de afmetingen is Huawei hard bezig om de MacBook Air van de troon te stoten. Hij heeft een dunner clamshell-ontwerp, hierdoor neemt het scherm nog minder ruimte in beslag en is het opvallend eenvoudig om de lichtgewicht laptop mee op reis te nemen. Opvallend zijn de dunne randen die bijna lijken te verdwijnen. Je hebt dus populair gezegd, meer scherm voor je geld. Ben je niet echt gebonden aan het gebruik van MacOS dan is de MateBook 13 van Huawei een optie die het overwegen waard is. Less is more is dan ook een uitspraak die Huawei duidelijk heeft doorgevoerd in het ontwerp.

Instapmodel voor 999 dollar

De MateBook 13 is in de Core i5 uitvoering te koop voor 999 dollar. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kun je kiezen voor de Core i7 uitvoering. Daar hangt dan een prijskaartje aan vast van 1.299 dollar. Vanaf 29 januari zal de nieuwe Huawei laptop te koop zijn in de V.S. bij Amazon. Meer weten? Klik dan hier.

Gearpatrol

Reageer op artikel:
Vind je een Macbook te duur? Dan heeft Huawei het perfecte alternatief
Sluiten