Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 25 feb 2019

Huawei komt na Samsung met de opvouwbare Huawei Mate X

Je kon er natuurlijk op wachten. Na de indrukwekkende presentatie van de eerste opvouwbare smartphone van Samsung zouden er meer merken een vergelijkbaar apparaat lanceren. De Samsung Galaxy Fold mag dan wellicht de eer hebben om de eerste te zijn, of het ook betekent dat het de beste opvouwbare smartphone is blijft voorlopig nog een vraagteken. Huawei doet met de lancering van de nieuwe Huawei Mat X in ieder geval een serieuze poging om het Samsung lastig te maken.

Maak kennis met de Huawei Mate X

In eerste instantie oogt de Huawei Mate X als een normale smartphone. Het toestel is iets dikker dan je gewend bent, maar is met 11 millimeter absoluut hanteerbaar. De Mate X is voorzien van een OLED-scherm van 8 inch (uitgevouwen), ideaal om er prettig mee te werken. Opvallend genoeg is het scherm in de smartphone-vorm 6,6 inch en aan de achterzijde 6,38 inch. Het toestel ondersteunt 5G waardoor je helemaal klaar bent voor de toekomst. Overigens zul je in Nederland nog niet van 5G gebruik kunnen maken. De nieuwe Huawei is voorzien van de unieke Kirin 980 processor en het apparaat is ook voorzien van een vrij krachtige batterij van 4.500 mAh.

Huawei Mate X opvouwbare smartphone

Opvouwbare Hawei

In opgevouwen toestand zie je dat de smartphone van Huawei twee schermen heeft, waarbij het achterste scherm geschikt is om selfies te maken, in uitgevouwen toestand heb je de beschikking over een bijna vierkant toestel wat direct doet denken aan de normale tablet. Opvallend genoeg zitten beide schermen aan de buitenzijde wat de vraag oproept of dit geen beschadigingen in de hand werkt. Nadelig is ook de zichtbare vouw.

Huawei Mate X opvouwbare smartphone

Huawei SuperCharge

Voor het supersnel opladen wordt gebruik gemaakt van Huawei SuperCharge. Hiermee is de accu (in theorie) in 30 minuten tijd voor 85 procent opgeladen. Dat is ideaal indien je het toestel erg intensief gebruikt. De Aziatische fabrikant heeft ook oog voor de privacy, de smartphone is voorzien van een fingerprint-sensor. Kortom, met de veiligheid zit het wel goed.

Huawei Mate X opvouwbare smartphone

Zeker niet goedkoop

De Huawei Mate X is gezegend met 8GB aan werkgeheugen, ruim voldoende om alle apps soepel te laten draaien. Het toestel heeft daarnaast de beschikking over 512GB aan opslagruimte. Mocht je behoefte hebben aan meer opslagcapaciteit, dan is ook hier aan gedacht. Naast de mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken, kun je namelijk ook gebruik maken van een Huawei Nano Memory Card om er extra geheugen bij te prikken.

Dat de nieuwe Huawei Mate X een fors prijskaartje heeft, is geen wonder. Ga dus maar flink sparen, want het toestel gaat 2.299 euro kosten. Dat is inderdaad even slikken, maar je hebt nog even tijd, het toestel zal pas later dit jaar in de winkels liggen.

Want

Reageer op artikel:
Huawei komt na Samsung met de opvouwbare Huawei Mate X
Sluiten