Younes Ben Abdelkader
Younes Ben Abdelkader Hebbedingen 21 sep 2018

Huawei deelt opmerkelijk cadeautje uit aan mensen in rij voor iPhone Xs

Vandaag gingen de nieuwe Apple iPhone Xs en Xs Max in de verkoop in Singapore. Honderden mensen verzamelden zich voor de Apple store om de nieuwe iPhone als eerste te bemachtigen. Het opvallende was dat ook Huawei aanwezig was, niet om een iPhone te kopen maar om een hilarische stunt uit te halen.

Powerbanks voor Apple

Huawei wilde de Apple fans de hulp bieden die ze nodig hadden om straks optimaal van hun nieuw telefoon te kunnen genieten. Daarom werden er zo’n honderd gratis 10,000,mAh powerbanks van eigen merk uitgedeeld aan de wachtende mensen. De Chinese techgigant had ook een kaartje bij het cadeau gevoegd met daarop de tekst: “Here’s a power bank. You will need it. Courtesy of Huawei.”

huawei-power-bank-apple

De Huawei powerbanks werken met Apple iPhones omdat het een snelle adaptieve oplaadtechnologie heeft naast de SuperCharge-technologie. SuperCharge werkt alleen met moderne high-end Huawei-apparaten.

Huawei in de aanval

De actie was een lichte doch hilarische aanval richting Apple. De nieuwe iPhones hebben een batterijcapaciteit die nogal achterloop op de competitie. Ook zit er bij de nieuwe modellen geen fast charger inbegrepen bij de aankoop.
huawei-power-bank-apple

Deze move van Huawei is een duidelijk teken dat de Chinezen klaar zijn voor de strijd met het bedrijf van Tim Cook. Nadat Huawei eerder dit jaar al de nummer twee positie overnam van Apple wat betreft de verkoopcijfers en het marktaandeel. Samsung staat in deze lijst vooralsnog op nummer één. Met de release van de Xs en Xs Max zouden de Amerikanen hun verloren positie waarschijnlijk terug kunnen winnen. Maar ook Huawei heeft een grote lancering in de planning staan: de langverwachte Mate 20 series zal in Oktober op de markt komen. Wie deze titanenstrijd gaat winnen is niet duidelijk maar de eerste slag was in ieder geval voor Huawei. Well played.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huawei deelt opmerkelijk cadeautje uit aan mensen in rij voor iPhone Xs
Sluiten