How to wear: de sjaal

Nu biedt het koude weer naast een hoop ergernis ook één groot en warm voordeel: de sjaal mag weer om. Hoe? Wij laten je zien wat allemaal kan.

Vooropgesteld is de essentie van een sjaal natuurlijk om je warm te houden en daarmee een essentieel in deze periode. Daarbij staat er één ding bovenaan als je het stuk stof om de nek legt: maak het vooral niet te gek. Kies twee à drie technieken die je fijn vindt en blijf hierbij.

The Drape

De eerste manier is ook meteen de simpelste. Hoewel het je voor de koudste dagen niet gaat verder helpen, oog je wel als iemand die zo de rode loper gaat veroveren. En wie mooi wil zijn moet kou lijden. Toch? Leg het middelpunt van de sjaal precies op de achterkant van je nek, zodat hij aan de voorkant aan beide kanten even lang is. Meer is het niet. Ziet er vooral tof uit met een wat langere sjaal bij een mooie overcoat voor een nettere high-class look.

The Parisian

Waarschijnlijk de manier hoe moeders hem vroeger bij je omdeed. Moeders hebben vaak gelijk, want deze keuze is altijd goed. Deze van origine Parijse techniek wordt gevormd door de sjaal door de helft te vouwen, te verpakken rond de nek en het voeren van de vrije uiteinden door de gemaakte lus. Aan jou de keuze hoe strak je hem knoopt ter isolatie, maar houd wel wat ruimte over tussen de nek en de sjaal. Gebruik deze manier zeker bij een jas met een open hals zoals een caban, voor het beste effect.

The Overhand

Pak je favoriete sjaal en maak een simpele knoop onder je kin. Wederom niet te strak (ademen blijft fijn), maar in de rest ben je vrij. Dus of je hem nu zo knoopt dat de voorkant wat langer of andersom, dat is aan jou. Met deze manier oogt de sjaal wat smaller en daardoor formeler, resultaat is dat het uitstekend combineert met je favoriete maatpak.

The Twice-Around

De meest nonchy en streetstyle look creëer je met de twice-around. De naam zegt het eigenlijk al. Je draait tweemaal de sjaal losjes om de nek, waardoor je als het ware de sjaal stapelt. Draag ‘m bij je casual outfit, bijvoorbeeld met een grof gebreide cardigan of pull. Ook tof met een blazer voor de warmere herfstdagen.

The Reverse-Drape Cross

The reverse-drape cross krijgt zijn vorm door te beginnen als een twice-around, gewoon door het eenmaal wikkelen van de sjaal om je nek. Dan bind je de losse eindjes aan elkaar aan de voorzijde. Juist, net zoals bij the overhand. Als je gaat voor een bredere eerste lus zal de knoop lager hangen. Let wel op de lengte van de sjaal, aangezien de uiteinden goed te zien zullen zijn. Ook interessant in deze winterse sferen: ’10 classic items voor je wintergarderobe’.

Reageer op artikel:
How to wear: de sjaal
Sluiten