Redactie
Redactie Clothing 10 mei 2016

How to wear: all blue op z’n zomers

Het dragen van kleuren beperkt zich bij mannen doorgaans tot één kledingstuk als blikvanger: een okerkleurige broek, een olijfgroen jasje. Dat het dragen van kleur zich vaak beperkt tot één item, is niet vreemd. Je kúnt echter wel mono colour dragen en dat hoeft niet all black of all white te zijn. Blauw biedt je mogelijkheden.

Een mono colour outfit dragen, is zeer, zeer tricky. Bij de meeste kleuren wordt dit al snel te flashy, te high fashion of juist te trashy omdat het kan ogen als een track suit. Blauw is – naast zwart en wit – waarschijnlijk de enige kleur die je in de zomer risicoloos in je hele outfit kunt terug laten komen. Denk je van niet? Stel dan maar eens een outfit samen in gedachte en bedenk je nu hoe die outfit zou staan volledig in het rood, groen of geel. Precies.

Het belang van variatie

Wil je dus all blue op z’n zomers gaan, dan zijn er mogelijkheden maar ook enkele punten van aandacht.

Het bovenstaande geslaagde voorbeeld is tot stand gekomen door enkele finesses: variatie in materiaal/textuur en kleine variaties in tint.

Met de onderstaande outfit is niets mis, maar deze toont wel aan dat het wellicht verstandiger is om te spelen met materiaal/textuur en tint. Denk de trui over de schouders even weg en je houdt een prima basic maar weinig spannende outfit over. Door te spelen met materiaal, structuur en tint houd je jouw voorkomen spannender terwijl de harmonie in je outfit behouden blijft. Een kleine touch hier en daar is al voldoende: de contrasten hoeven niet groot te zijn want kleine verschillen zorgen al voor een optische breuk en dus wat spanning.

Spannender met contrasten en accessoires

Een uitstekende manier om de boel nog wat spannender te maken, is het dragen van accessoires in stijlvol contrasterende kleuren. Combineer je all blue outfit eens met witte sneakers, een witte of olijfgroene riem of een armband of horloge in een eye catching kleur. Ook met een contrasterende laag kun je een interessant effect bewerkstelligen. Check het effect bij de onderstaande afbeeldingen.

Zonder het witte t-shirt zou de outfit wat harmonie missen. Gek genoeg zorgt het opbreken met het witte vlak voor meer rust in de gehele outfit.

In je formele outfit doet een dessin in bijvoorbeeld de das wonderen.

’t Moet natuurlijk je stijl zijn, maar kijk eens naar wat voor een verschil zo’n streep in de broek zorgt.

Veel dezelfde kleuren, maar de print zorgt voor net dat beetje extra. Ook zonder jasje – als het wat warmer wordt – blijft deze outfit als een rots overeind.

De meneer links toont hoe een toffe hoed jouw uitstraling kan verrijken in een all blue outfit.

De donkere riem zorgt voor een extra, horizontale, lijn die de outfit op aangename wijze ‘breekt’.

De bril, de schoenen, het horloge en de armbanden: allemaal finishing touches die tegelijkertijd kunnen bij een rustige, blauwe basis.

Reageer op artikel:
How to wear: all blue op z’n zomers
Sluiten