‘House of Cards’-fans vrees niet! Seizoen 6 is niet het einde van de serie

Je zult het waarschijnlijk niet gemist hebben, maar Kevin Spacey is na de beschuldiging van aanranding hard van zijn voetstuk gevallen. De briljante acteur ligt onder vuur en Netflix trekt na volgend seizoen de stekker uit de hitserie House of Cards. Volgens de streaming-gigant heeft het één niet met het ander te maken, maar de timing is wel bijzonder opmerkelijk te noemen.

Toch is er ook goed nieuws voor liefhebbers van de serie. Om te beginnen hebben we nog een heel seizoen voor de boeg, maar ook daarna gaat de serie waarschijnlijk verder. Zij het in een andere vorm. Volgens Variety staat er een spin-off in de planning die draait om Douglas Stamper. De chief of staff is een welbekend gezicht uit de serie en bovenal een interessant karakter die sterk genoeg lijkt om een eigen serie te dragen.

House of Cards zonder Kevin Spacey

Naast een serie over Doug schijnen er ook ideeën te zijn om Janine Skorsky, Tom Hammerschmidt of Raymond Tusk een eigen serie te geven. Prima alternatieven, maar een serie over het roerige leven van Douglas Stamper lijkt toch meer voor de hand te liggen.

Deze plannen staan nog in de kinderschoenen, dus het gaat waarschijnlijk nog wel even duren voordat ze naar Netflix komen. De streamingdienst zelf wil hier nog niet op reageren, maar ontkent ook niet direct dat deze geruchten onzin zijn. Er is dus goede hoop dat House of Cards gewoon doorgaat, maar dan op een andere manier. Zonder Kevin Spacey.

Reageer op artikel:
‘House of Cards’-fans vrees niet! Seizoen 6 is niet het einde van de serie
Sluiten