Houd je mooiste kleding langer goed met deze handige tips

Of je nu wel of geen fan bent van kleding shoppen, geen enkele man houdt ervan om onnodig te shoppen. Omdat je favoriete sweater het leven heeft gegeven bijvoorbeeld. Laat het nou net geen staatsgeheim zijn dat sommige van ons behoorlijk hopeloos zijn in het verzorgen van onze kleding. Dus wees lief tegen je kleertjes en volg deze tips.

Het behandelen van je kleding met een roekeloze overgave komt met een prijs: een prijs die de meeste mannen minstens een keer in hun leven moeten betalen. Een prijs voor een shirt die je al eens eerder hebt betaald. Dus, als je merkt dat je kleding suïcidale trekjes krijgt, zullen deze tips je helpen. Ze zullen je helpen om je verzorgende zelf te herontdekken en je kleding te behandelen met de onvoorwaardelijke liefde, zorg en genegenheid die ze verdienen.

Je draagt elke dag dezelfde kleding

Oké, je hebt een favoriete trui. Helemaal prima. Maar je hebt niet maar één trui. Iedereen heeft dat favoriete shirt, pak of paar sneakers die ze graag willen dragen. Helaas doen de dingen die we liefhebben ons het meest pijn en overmatig gebruik kan je favoriete garderobe items ruim voor hun vervaldatum de das om doen.

Natuurlijke vezels hebben tijd nodig om te ademen en te herstellen na gebruik. Door deze belangrijke me-time herstelt het kledingstuk en krijgt het weer een beetje de oorspronkelijke vorm. Je ziet er misschien geweldig uit in dat shirt of dat pak, maar zelfs de beste stukken uit je garderobe verdienen een pauze.

Ga voor kwaliteit

Hoe verleidelijk een korting van vijftig of zestig procent ook mag zijn, waarschijnlijk is deze kleding zo goedkoop omdat het goedkope (en smerig) kleding is. Probeer items te kopen die gemaakt zijn van natuurlijke vezels met een transparante en toegankelijke keten van productie. Je hoeft echt niet de meest exclusieve boetiek in de stad te vinden. Maar een slimme investering hier en daar zal voorkomen dat je terugkeert naar de winkels voor retourzendingen of vervangingen. Je hebt immers wel wat beters te doen.

Vouwen of hangen?

Niet alle kleding kan je op dezelfde manieren in de kast hangen. Of vouwen. Moet je nu vouwen of hangen?

Er is hier geen echte scheidslijn, slechts een paar basisregels om ervoor te zorgen dat je kleren hun vorm behouden na verloop van tijd. Truien, sweaters en vesten moeten over het algemeen worden opgevouwen. Dit houdt hun vorm en stopt het rekken en de halslijn van kromtrekken. Hetzelfde geldt voor de t-shirts die je vaker draagt.

Je op maat gemaakte uitrusting (pakken, broeken, jassen) en overhemden mogen worden opgehangen. En dan niet op de vervelende plastic kleerhangers die ze in de winkel gebruiken. Gebruik in plaats daarvan hout. Motten haten dit. Linnen kledingstukken in het bijzonder moeten ook worden opgehangen, want linnen is een fragiele stof die kan breken met langdurig strijken en vouwen op dezelfde vouwlijn.

Dienstverlening en zorg 1: Snel een shirt vouwen

Wil jij op een snelle en gemakkelijke manier een shirt opvouwen? Bekijk dan deze video.

Maak eens schoon, man

Een smerige slaapkamer die zelfs kakkerlakken bang zou maken om hem te plunderen, brengt de duurzaamheid van je kleding op lange termijn ook in gevaar. Zorg dat je kledingkast zo nu en dan wat lucht krijgt, maak de planken schoon en laat wat frisse lucht de motten, het stof, de geuren en de schimmel buiten houden. Je kamer hoeft er niet uit te zien als een showroom, maar om het een beetje schoon te houden zal je kleding alleen maar goed doen.

? Lees ook: Witte sneakers schoonmaken: tips voor leer, canvas, suède en mesh

Reageer op artikel:
Houd je mooiste kleding langer goed met deze handige tips
Sluiten