Media 16 apr 2018 Thomas Aalderink

‘Hot Summer Nights’ gaat de film verrassing van deze zomer worden

In de aankomende maanden worden we weer overladen met fantastische blockbusters. Het zijn mooie tijden voor filmliefhebbers, maar er zit ook een keerzijde aan de eindeloze stroom van grote knallers. Veel films worden overschaduwd door alle gigantische producties. Daarom willen we je graag wijzen op Hot Summer Nights, want dit kan wel eens de verrassing van de zomer gaan worden.

Het verhaal klinkt misschien niet zo bijzonder. We volgen de door Timothée Chalamet gespeelde Daniel. Een jonge gast die op school niet bepaald tot de populaire groep hoort. Tijdens de zomer van 1991 gaat hij naar het zonnige Cape Cod voor een zomerbaantje. Daar komt hij in aanraking met de Alex Strawberry. Een gast die veel stoerder is dan zijn achternaam doet vermoeden. Hij handelt in drugs en Daniel besluit hem daarbij te helpen.


Positieve recensies

Zo belandt Daniel in een compleet nieuwe wereld en is hij opeens niet meer het sukkeltje van de klas. Dat ontgaat ook de bloedmooie McKayla (gespeeld door Maika Monroe) niet. Dit alles bij elkaar klinkt als een slechte zomerfilm, maar dan zit je ernaast. In de trailer zie je dat is deze film veel meer is dan dat. De soundtrack is fantastisch en de film heeft een bijzondere vibe. Wij moesten dan ook meteen aan het briljante Drive denken, maar dan met minder geweld en meer wiet.

Hot Summer Nights maakte vorig jaar al zijn debuut tijden South by Southwest en zal eind juli voor het grote publiek te zien zijn. De film werd in ieder geval goed ontvangen. Zo heeft hij een 80% score op Rotten Tomatoes. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op deze stijlvolle stoner movie.

Reageer op artikel:
‘Hot Summer Nights’ gaat de film verrassing van deze zomer worden
Sluiten