9 must-see horror films op Netflix, Pathé Thuis en Cinemember

BRONiOktober is de maand van de horror. Dankzij Netflix, Pathé Thuis en Cinemember hebben we honderden films in het genre tot onze beschikking, maar welke moet je nou echt gezien hebben? Dit zijn onze aanraders, per streamingdienst.

Horror op Pathé Thuis

Us

Na Get Out zette Jordan Peele nog een meesterwerk neer in het horror-genre: Us. Een gezinnetje vertrekt naar een strandhuis om heerlijk vakantie te vieren, samen met hun vrienden. Wat dagen vol zon, barbecues en mooie gesprekken moesten worden verandert al snel in een nachtmerrie. Tijdens de eerste avond krijgen ze namelijk al bezoek van onuitgenodigde gasten.

US Trailer (2019)

First trailer for Jordan Peele´s US

The Shining

Een klassieker als The Shining mag niet ontbreken in dit soort lijstjes. Door dit soort invloedrijke horror-films is het genre in zijn moderne vorm gevormd. Stanley Kubricks meesterwerk gaat over een schrijver met een writer’s block, gespeeld door Jack Nicholson. Hij besluit een baantje als huismeester van een hotel aan te nemen, op een afgelegen plek in de bergen van Colorado. Al snel blijken er echter kwade krachten in het hotel te huizen. Wat dan volgt, is ronduit iconisch.

The Shining Trailer

A tribute trailer I put together for one of my all-time favorite directors and movies, Stanley Kubrik’s The Shining.

28 weeks Later

Zes maanden nadat een virus uitbrak in Engeland heeft Amerika goed nieuws: het Amerikaanse leger heeft alles onder controle. Een groot deel van Engeland is nog steeds in quarantaine, maar Londen wordt voorzichtig weer heropgebouwd. Wanneer een drager van het virus alsnog zijn weg naar de hoofdstad vindt, dreigt de samenleving compleet in te storten. Niemand is veilig.

28 Weeks Later (2007) Trailer 1080p HD

28 Weeks Later trailer

Horror op Cinemember

Funny Games U.S.

Tim Roth en Naomi Watts spelen in Funny Games U.S., een remake van het origineel uit 1997. Anne, George en hun zoontje zijn net aangekomen in hun vakantiehuis in New York. Aan het begin van hun welverdiende vakantie duiken twee beschaafde jongemannen op. Het probleem: ze weigeren weer te vertrekken. Al snel worden ze steeds opdringeriger en mondt het uit in pure terror.

Funny Games USA (2007) – trailer

Originální název: Funny Games U.S., Informace o filmu na http://www.sms.cz/film/funny-games-usa Horor / thriller, Velká Británie, USA, Francie, 2007, 111 min. Režie: Michael Haneke Hrají: Naomi Wattsová, Tim Roth, Michael Pitt, Arno Frisch, Brady Corbet, Devon Gearhart, Boyd Gaines, Siobhan Fallonová, Robert LuPone, Susanne C. Hanke, Susi Haneke, Linda Moranová

A Girl Walks Home Alone at Night

Op Cinemember kun je een intrigerende kant van dit genre ontdekken. De arthouse-kant van horror heeft een aantal van de meest angstaanjagende films van de afgelopen opgeleverd. A Girl Walks Home Alone at Night speelt zich af in Iran, in een spookstad genaamd Bad City. De plaats riekt naar de dood, naar eenzaamheid. De inwoners hebben nog geen idee dat ze worden gestalkt door een hongerige vampier. Al snel kleuren de straten rood met bloed.

A Girl Walks Home Alone at Night (2014) – Official Trailer [HD]

In theaters November 21st. Learn more at: http://www.agirlwalkshome.com The first Iranian Vampire Western ever made, Ana Lily Amirpour’s debut basks in the sheer pleasure of pulp. A joyful mash-up of genre, archetype, and iconography, its prolific influences span spaghetti westerns, graphic novels, horror films, and the Iranian New Wave.

Goodnight Mommy

De originele titel van dit Duitse pareltje is Ich Seh Ich Seh. Een negenjarige tweeling wacht in een afgelegen hut aan de rand van een bos op hun moeder. Ze ging langs een schoonheidsinstituut voor een behandeling. Als ze terugkeert is haar hoofd nog steeds verbonden vanwege een operatie. De tweeling begint echter te twijfelen of de persoon die nu in hun huis rondloopt wel hun moeder is.

Goodnight Mommy Official Trailer #1 (2015) Horror Movie HD

Goodnight Mommy Trailer 1 (2015) Horror Movie HD [Official Trailer]

Horror op Netflix

IT

Andy Muschietti is met recht opeens een van de grootste talenten in Hollywood. Met IT gaf hij eigenhandig in 2017 het horror-genre een nieuwe impuls. Het is 1988, en een groepje kinderen in het kleine stadje Derry behoren tot de Losers Club. Een angstaanjagende clown genaamd Pennywise duikt op een dag opeens op, en hij heeft het op de kinderen gemunt.

It Trailer #1 (2017) | Movieclips Trailers

It Trailer #1 (2017): Check out the new trailer starring Bill Skarsgård, Finn Wolfhard, and Javier Botet! Be the first to check out trailers and movie teasers/clips dropping soon @MovieclipsTrailers.

The Cabin in the Woods

Ben je normaliter niet zo van de horror maar wil je toch een hoogtepuntje van het genre meepakken? Dan is The Cabin in the Woods een aanrader. Deze film met onder andere Chris Hemsworth behoort officieel tot het genre, maar laat je niet om de seconde gruwelijk schrikken. Vijf twintigers besluiten een weekendje in een afgelegen hut te besteden, maar al snel zorgt een duistere spreuk ervoor dat de dood hen op staat te wachten.

Cabin in the Woods (2012 Movie) – Official Trailer – Chris Hemsworth & Jesse Williams

Five friends go to a remote cabin in the woods. Bad things happen. Starring Chris Hemsworth and Jesse Williams #CabinInTheWoods http://www.lionsgatehorror.com https://www.instagram.com/lionsgatehorror/ https://twitter.com/lionsgatehorror http://lionsgatehorror.tumblr.com/ If you think you know this story, think again. From fan favorites Joss Whedon and Drew Goddard comes THE CABIN IN THE WOODS, a mind blowing horror film that turns the genre inside out.

The Perfection

Onlangs wist Netflix vriend en vijand te verrassen met een volstrekt originele horror-film, The Perfection. In plaats van een afgelegen hut of vakantiehuisje pakt regisseur Richard Shepard een compleet andere kant van het genre erbij. Deze film gaat over een getalenteerde celliste die door haar ziekte haar veelbelovende carrière stop moest zetten. Nadat ze opnieuw bij haar mentor aanklopt om weer verder te gaan, blijkt hij al een nieuw talent te hebben gevonden. De twee cellisten hebben er alles voor over om aan de top te komen.

The Perfection | Official Trailer [HD] | Netflix

It’s time to face the music. Watch The Perfection only on Netflix on May 24, 2019. A troubled musical prodigy (Allison Williams) seeks out the new star pupil of her former school (Logan Browning) with shocking consequences in this elegant and terrifying suspense ride, the most buzzed-about movie at last year’s Fantastic Fest.

Reageer op artikel:
9 must-see horror films op Netflix, Pathé Thuis en Cinemember
Sluiten