Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 13 mei 2019

Amerikaanse hordeloper pakt gouden plak dankzij epische superman duik

In atletiek kan een haarlengte het verschil maken tussen de eerste en tweede plek. Met dat in het achterhoofd weet je als atleet dat je niet mag verslappen. Zelfs in de laatste centimeter van de race kun je het verschil maken. Zo bewees ook Infinite Tucker die op nogal onorthodoxe, maar bovenal indrukwekkende wijze de finishlijn passeerde.

Dit deed de Texas A&M atleet tijdens de SEC Championship op het onderdeel 400 meter horde. Tijdens de race werd al snel duidelijk dat het gevecht om goud tussen twee mannen zou gaan. Tot de laatste meter liepen Infinite Tucker en zijn trainingsmaatje Robert Grant namelijk zij aan zij. Met de moed der wanhoop besloot Tucker iets te doen dat we niet vaak zien. De atleet dook als superman over de finish en pakte zo de overwinning.

Infinite Tucker of USA diving to win 400m Hurdles at SEC Championships

Infinite Tucker diving for the win 49.38 to win the men’s 400m Hurdles final #SECTF Via. ESPN

Als superman over de finish

Het resultaat was een behoorlijk onprettige landing, maar ook de overwinning. “I deed mijn ogen dicht na de tiende horde. Deed ze toen weer open, zag mijn moeder bij de finish en sprong om haar een knuffel te geven,” aldus de twintigjarige Tucker. “Ik gaf gewoon alles wat ik nog had en besloot over de finish te duiken. Dit was alles wat ik nog in me had.”

Dankzij deze ongekende manier van finishen werd teamgenoot Robert Grant tweede en daar was hij niet blij mee. “Als ik nu hardop zou zeggen wat ik denk, trapt mijn coach me direct uit het team,” aldus Grant.

Springen voor gevorderden

Over bizarre sprongen in een sport waar je het niet verwacht gesproken, check ook deze ongekende jump van Moto3 coureur Jakub Kornfeil.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TVNZ

Reageer op artikel:
Amerikaanse hordeloper pakt gouden plak dankzij epische superman duik
Sluiten