Metro
Metro Life 22 okt 2021

Het nieuwe hoogste reuzenrad ter wereld is twee keer de Londen Eye

Het hoogste reuzenrad ter wereld is gisteren, 21 oktober 2021, officieel geopend. Het reuzenrad heet ‘Ain Dubai’ en is maar liefst 250 meter hoog. Dat is ruim 80 meter hoger dan de nieuwe nummer twee, ‘High Roller’ in Las Vegas.

‘Ain Dubai’ betekent ‘Dubai Eye’ in het Arabisch.¬†Het reuzenrad is het middelpunt van Bluewaters Island, een kunstmatig eiland in de buurt van Dubai Marina dat in 2018 werd geopend.

‘Twee keer zo groot als de Londen Eye’

“De recordbrekende Ain Dubai overschaduwt de 165-meter hoge Singapore ‘Flyer’ en is bijna twee keer zo groot als de London Eye”, zegt Ronald Drake, algemeen directeur van de attractie. Het reuzenrad heeft achtenveertig gesloten cabines, waarvan sommige plaats bieden aan maximaal veertig personen. In totaal kunnen er 1.750 mensen tegelijkertijd in de attractie. Een ritje duurt 38 minuten en geeft uitzicht op de kust en skyline van Dubai.

De opening van ‘Ain Dubai’ is een voortzetting van de inspanningen van Dubai om zich te positioneren als een wereldwijde toeristische attractie. “De door Covid-19 veroorzaakte schommelingen in de olieprijzen hebben duidelijk gemaakt dat de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zich moet diversifi√ęren, weg van olie, en andere sectoren moet versterken”, aldus Usman Khalid, assistent-professor economie aan de Universiteit van de VAE.

De stad is goed op weg als bijzondere wereldwijde toeristische attractie. Dubai is namelijk de thuisbasis van ‘s werelds hoogste gebouw, de Burj Khalifa, ‘s werelds diepste duikbad, Deep Dive Dubai, en ‘s wereld langste zipline, XLine.

Dubai als gastheer van wereldtentoonstelling

De stad Dubai is de gastheer van Expo 2020 (verzet naar 2021). Deze wereldtentoonstelling wordt gehouden van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Meer dan 190 landen, waaronder Nederland, laten zien wat zij te bieden hebben op het gebied van innovatie en duurzaamheid. En welke oplossingen zij hebben die kunnen bijdragen aan het oplossen van mondiale problemen.

Nederland gaat naar de tentoonstelling met expertise over watertekorten, de overgang naar duurzame energie, afhankelijkheid van voedselimport duurzame bouw en stedelijke inrichting. Bekijk de Nederlandse voorstelling hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het nieuwe hoogste reuzenrad ter wereld is twee keer de Londen Eye
Sluiten