Wheels

Honkbalspeler verkoopt zijn Machstang, een bijzondere one-off Mustang

Waar een (kinder)tekening wel niet toe kan aanzetten

Wat is er nu mooier dan een Mustang? Een custom Mustang met een mooi verhaal, natuurlijk. Deze Ford Mustang Mach 1 uit 1971 is er zo een: een mustang met een heel mooi en bijzonder verhaal.

Het begon allemaal met een droom van de destijds 15-jarige Tim Wallace. Hij was gek op tekenen, vooral op het tekenen van auto’s. Hij tekende ooit een (custom) Mustang en was zo onder de indruk van het resultaat, dat hij hoopte dat deze in het echt zou bestaan. Zijn vader was wellicht nog groter onder de indruk van de tekeningen en besloot de droom van zijn zoon uit te laten komen: hij begon met bouwen.

2500 uur werk, een spreekwoordelijke wereldreis om de spullen te verzamelen en een aantal nullen minder op de bank later, was-ie geboren en gedoopt: de Machstang. Vandaag de dag heeft de Machstang echter een nieuwe eigenaar; niemand minder dan de Amerikaanse All-Star honkbalspeler Evan Longoria (zie filmpje onderaan), maar nu vindt ook hij dat de Machstang weer een nieuwe eigenaar verdient en staat de Machstang dus te koop. Indien je interesse hebt: het gaat je ongeveer een ton kosten.

De Machtstang Mustang wordt geveild De Machtstang Mustang wordt geveild De Machtstang Mustang wordt geveild De Machtstang Mustang wordt geveild De Machtstang Mustang wordt geveild De Machtstang Mustang wordt geveild

Dit filmpje ken je ongetwijfeld, wat een baas die Evan.

27-12-2016 - Mitchell Rietveld