Honkballer tekent meest bizarre contract ooit en breekt daarmee een record

De salarissen die sporters opstrijken zijn de laatste jaren omhoog geschoten. Waar atleten vroeger genoegen moesten nemen met een kleine vergoeding, harken ze nu miljoenen binnen. Vooral in de voetballerijen blijven clubs elkaar aftroeven met nog meer nullen op een contract. Toch werd het meest bizarre contract ooit niet ondertekend door een voetballer. Deze eer is namelijk sinds kort voor honkballer Mike Trout.

Samen met American Football, ijshockey en basketbal is honkbal één van de grootste sporten in Amerika. Dat betekent automatisch dus ook dat er veel geld in omgaat. Vooral de topspelers worden rijkelijk beloond voor hun diensten. Mike Trout is zo’n topper. Hij speelt sinds 2011 voor de Los Angeles Angels en maakte daar grote indruk. Sinds 2012 zit hij ieder jaar in het All-Star team en werd hij twee keer Al MVP.

Honkballer tekent record contract

Hij is 27 jaar en dat is voor een honkballer nog best jong. Daarom willen de Angels hem graag voor langere tijd aan de club binden. Omdat het huidige contract van Mike Trout na dit jaar afloopt, moesten ze diep in de buidel te tasten om zich te verzekeren van zijn diensten. Nou, dat hebben ze ook gedaan. Mike kreeg een contract onder zijn neus geschoven waarop stond dat hij in twaalf jaar 430 miljoen dollar zou gaan verdienen.

Mike Trout Ultimate 2018 Highlights

312 AVG, 39 HR, 101 Runs, 122 BB, 24 SB, 1.088 OPS Song 1: All the Way Up (Instrumental) – Fat Joe & Remy Ma Song 2: The Catalyst – Linkin Park

Dat is bijna 36 miljoen dollar per jaar, een krappe 3 miljoen per maand en dik 7 ton per week. Als je blijft doorrekenen komt je uit op 1,23 dollar per seconden en dat voor de aankomende twaalf jaar. Het klopt dat voetballers als Messi op dit moment meer verdienen per jaar, maar deze contracten lopen een stuk korter. Dat is wat het contract van Mike Trout zo bijzonder maakt. Hij is nu tot zijn 39ste verzekerd van een belachelijk hoog inkomen.

Meer dan Max Verstappen?

Hiermee neemt hij het record over van een collega. Eerder deze maand tekende Bryce Harper namelijk een contract bij de Philadelphia Phillies waardoor hij in dertien jaar tijd bijna 250 miljoen dollar gaat verdienen. Benieuwd of Formule 1 coureurs daar een beetje bij in de buurt komen? Klik dan hier.

Sportbible

Reageer op artikel:
Honkballer tekent meest bizarre contract ooit en breekt daarmee een record
Sluiten