Zo bespaar je eenvoudig honderden calorieën per dag

Om af te vallen zul je moeten zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan per dag je verbruikt. Diëten is één manier, maar slim eten is vaak een stuk makkelijker. Gebruik daarom deze tips en weetjes om jezelf een hoop kilo’s en calorieën te besparen.

Gebruik de neus in plaats van de mond

Onderzoek heeft aangetoond dat het ruiken aan verse appels, peren en bananen de behoefte aan suikerachtige nagerechten drastisch kan verlagen. Volgens wetenschappers komt dit door het feit dat men met deze gezonde associaties in het achterhoofd, onbewust betere beslissingen zal maken. In andere woorden: je ruikt iets gezonds, dus je kiest iets gezonds. Houd daarom een fruitschaal in de buurt en snuif jezelf een sixpack aan. Vreemd maar waar.

Manners_ Zo bespaar je eenvoudig honderden calorieën per dag (4)

Denk aan veel eten

Zin in een flinke burger? Probeer je dan voor te stellen dat je in één vreetbui de hele zak achterover hebt gewerkt, in plaats van slechts één handje vol. Denk er hierbij ook aan hoe jij je in dit geval zou voelen. Waarschijnlijk ietwat schuldig. Deze bijzondere aanpak zorgt dat je vooraf betere beslissingen zal kunnen maken, doordat je het ongewenste eindresultaat al hebt gevisualiseerd.

Burgers

 

In een onderzoek werden twee groepen met elkaar vergeleken: een groep die aan weinig eten dacht en een groep die aan de hele zak wegwerken dacht. Beide groepen mochten vervolgens zo veel eten als ze wilden. Het gevolg was dat de eerste groep die uiteindelijk het meeste at. Denk daarom aan een worst case scenario en bespaar jezelf een hoop calorieën.

Kook zelf je avondeten

Uiteten gaan is lekker en vooral erg makkelijk. Helaas is het nadeel dat een gemiddeld diner ongeveer duizend calorieën bevat. Dit is aanzienlijk meer dan je bij een gemiddelde zelfgemaakte maaltijd binnen zou krijgen. Ook kant en klaar maaltijden of afhaalgerechten staan erom bekend veel overbodige calorieën te bevatten. Door zelf je maaltijden klaar te maken bespaar je daarom al honderden calorieën per dag. Wanneer je per week 3500 calorieën zou bezuinigen door zelf je eigen maaltijden te bereiden, zou dit overeenkomen met een halve kilo vetverlies. Om over de portemonnee nog maar niet te beginnen.

Manners_ Zo bespaar je eenvoudig honderden calorieën per dag (3)

Neem een voorgerecht

Wanneer je dan toch uiteten gaat, is er één handige truc  die er voor zorgt dat je vele malen minder binnenkrijgt. Door namelijk eerst een voorgerecht als salade of soep te bestellen, blijkt men bij het hoofdgerecht twintig procent minder te eten dan normaal;  aldus Amerikaanse wetenschappers. Wanneer je dus die gemiddelde duizend calorieën aanhoudt en hierop twintig procent bespaart, kom je al snel in de buurt van de hoeveelheden die je thuis zou eten.

Drink je koffie als een man

‘Eén large dubbele shot, decaf, cappuccino met vanille, pumpkin spice,  slagroom en karamel op de bovenkant a.u.b.’

Juist… Dat zijn zo ongeveer alle dingen die je niet in je koffie zou moeten stoppen. Als je écht van koffie houdt, leer jezelf dan gewone, zwarte koffie aan. Door je koffie  als een purist te drinken bespaar je al gauw honderden vloeibare calorieën, waar je lichaam anders écht niets aan zou hebben gehad.  In het begin is het misschien even wennen, maar je zult merken dat zwarte koffie juist bijzonder lekker kan zijn. Ook boost het je stofwisseling en kan je ongezonde trek stillen. Dat is zuivere koffie.

 

Reageer op artikel:
Zo bespaar je eenvoudig honderden calorieën per dag
Sluiten