Redactie
Redactie Cars 11 nov 2016

Honda CLR125, Ducati Monster 600 en een bijzondere Victory Octane

Een heerlijke burger of een awesome custom bike; van allebei loopt het water in de mond. In deze rubriek delen we de lekkerste en laatste tweewielers die we zijn tegengekomen op het web.

Honda CLR125

De Portugese Hélder Moura en zijn dream team van Dream Wheels Heritage staan bekend om het omturnen van eenvoudige motoren in rollende kunstwerken. Hun laatste project, de Honda CLR125, is een van de knapste die ze tot nu toe hebben afgeleverd. Het frame werd aangepast waardoor er meer ruimte is ontstaan voor de accu en het geheel er strakker uitziet. Ook de spatborden zijn aangepast, zodat de prachtig gekleurde tank en het subtiel vormgegeven zadel niet onder de smerigheid komen te zitten.

Een motor helemaal naar jouw hand zetten

Ducati Monster 600

Nog meer pracht uit Portugal. Deze motor is aangepakt door de mannen van Wrench N’ Wheels Custom Garage. Een relatief nieuwe speler op de markt; ze bestaan pas een kleine twee jaar en dit is hun derde motor. Lang niet gek, dunkt ons. De Wind Rose WW – 3, zoals ‘ie gedoopt is, draait volgens de makers allemaal om de details. ‘We wilden een ander type Ducati Monster creëren en niet slechts een set spaakwielen toevoegen. Ons doel: een meer gestroomlijnde, symmetrische en stabielere motor creëren zonder het originele design uit het oog te verliezen.’

Victory Octane

Een custom Victory Octane is vrij zeldzaam. Samuel Guertin van het bejubelde Clockwork Motorcycles durfde het wel aan. ‘Om eerlijk te zijn had ik aan het begin geen idee wat ik met deze motor aanmoest.’ Hij begon met het verwijderen van onderdelen die hij niet wilde. ‘Vrijwel alles verdween, behalve de tank. Die vond ik al mooi genoeg.’ Vervolgens is hij gaan zagen, vervormen en toevoegen. En met succes, want wat een machine is het geworden.

Reageer op artikel:
Honda CLR125, Ducati Monster 600 en een bijzondere Victory Octane
Sluiten