Redactie
Redactie Bikes 28 apr 2016

Honda CB550, Moto Guzzi V9 en Honda CX500

Een heerlijke burger of een awesome custom bike; van allebei loopt het water in de mond. In deze wekelijkse rubriek delen we lekkerste en laatste tweewielers die we zijn tegengekomen.

Honda CX500

Deze Honda grijpt direct de aandacht door z’n rauwe doch elegante vorm en kleuren. Niet zo vreemd, de CX500 is van top tot teen verbouwd. Eigenaar Josh Deardorff: ‘Vrijwel elk onderdeel van deze motor is onder handen genomen. Ik kan je sneller vertellen wat nog origineel is, dan hetgeen laten zien dat we aangepast hebben.‘ De onderdelen komen in totaal van negen verschillende motoren. Het originele frame is volledig aangepast en ingekort om het geheel passend te krijgen.

Moto Guzzi V9

Deze motor hebben we te danken aan het Italiaanse tv-programma Lord Of The Bikes op Sky Uno. In de serie krijgen verschillende garages vijftien dagen de tijd om hun variant van een nieuwe Moto Guzzi te bouwen. De sleutelaars van Anvil Motociclette kwamen met deze coole gentleman’s ride op de proppen. Omdat de bouwer nog een klassieke zijspan hadden liggen, besloten ze om het ding aan de Guzzi te monteren. Waarom ook niet? Het effect is te gek. De tank van een 1960s BSA Spitfire en de matzwarte hoofdkleur maken het geheel af.

Falcon 550

De mannen van het Amerikaanse Kott Motorcycles kwamen op het idee van deze statige heer, toen ze de subtiele blauwe kleur op een Ford Falcon uit 1964 voorbij zagen komen. Met de kleur, Falcon Blue gedoopt, was de toon gezet. De rest van de machine werd om dit element heen gebouwd. Zo werd een nieuwe, simpele voorvork geplaatst en kreeg onder andere het zadel en de koplamp een update. De toffe korte uitlaat maakt het tot een wonderschoon geheel.

Reageer op artikel:
Honda CB550, Moto Guzzi V9 en Honda CX500
Sluiten