Redactie
Redactie Bikes 19 mei 2016

Honda CB450, 1977 BMW R100S en een Koehler-Escoffier

Een heerlijke burger of een awesome custom bike; van allebei loopt het water in de mond. In deze wekelijkse rubriek delen we lekkerste en laatste tweewielers die we zijn tegengekomen op het web.

1977 BMW R100S

De boys van  Relic Motorcycles uit Denemarken staan bekend om hun lage en minimalistische motoren met een donker randje. ‘In steel we trust‘ is hun alles zeggende motto. De eigenaar van deze gespierde spijker was altijd al fan van de originele BWM-motoren, maar vond het ook wel tof om het zwarte hart van Relic Motorcycles toe te voegen. Een goede keuze, want het resultaat mag er wezen. Het idee van de sleutelaars was om de motor tot op het bot te strippen tot er niks anders dan een minimale machine overblijft. Ook hebben de bouwers hoog ingezet op rijcomfort, wat zeker niet de standaard is bij custom bikes.

1936 Koehler-Escoffier

Een van de raarste sporten die de wereld ooit heeft gezien, is Moto-Ball: een soort polo, maar dan met motoren in plaats van paarden. Met dank aan de sport zijn een aantal prachtige motoren gefabriceerd, waaronder deze bijzondere Koehler-Escoffier. De motor is opgeknapt door Heroes Motorcycles uit Los Angeles. Het werk van deze mannen is authentiek en opvallend. Wat denk je bijvoorbeeld van de leren omhulsels van de bedrading? De voorvork, tank en banden zijn vernieuwd. Verder is dit kunstwerkje vooral opgelapt, om zo de authentieke elementen te behouden.

Honda CB450

De Honda CB450, die in 1965 op de markt kwam, is van origine al een motor om verliefd op te worden. Niet alleen vandaag de dag wordt ‘ie geroemd om z’n classy design, ook destijds was men al onder de indruk van deze Japanner. Met die gedachten in het achterhoofd hebben de mannen van KickMoto uit Canada deze CB450 uit 1972 onder handen genomen. Hun doel? Opknappen, maar de vintage-look behouden. De aanpassingen zitten ‘m dan ook in het nieuwe zadel en een aantal kleine details. Uiteraard heeft ‘ie ook een flinke opknapbeurt gekregen.

Reageer op artikel:
Honda CB450, 1977 BMW R100S en een Koehler-Escoffier
Sluiten